Andreas Bakkerud, Hans-Jøran Østreng og SIvert Svardal fra EM-runden på Höljes tidligere i år. Denne gangen var ikke Bakkerud på plass, men de to andre kom begge til finalen i Belgia denne helgen.

Rallycross-EM:

Norske nedturer i Belgia - men for "Hasse" var det et lite lyspunkt

I VM-klassens fravær markerte de norske seg på ulike måter i helgens EM-runde i Belgia.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Grunnet den pågående etterforskningen av storbrannen på Lydden Hill ble det ikke noe VM-runde på belgiske Mettet denne helgen. Supportklassene med EM-status, RX2e og Euro RX1, holdt dog stand med en rekke nordmenn til start. 

RALLYCROSS: Grunnet den pågående etterforskningen av storbrannen på Lydden Hill ble det ikke noe VM-runde på belgiske Mettet denne helgen. Supportklassene med EM-status, RX2e og Euro RX1, holdt dog stand med en rekke nordmenn til start. 

I RX2e var startfeltet attpåtil forsterket med de fire VM-førerne Ole Christian Veiby, Johan Kristofferson, Timmy Hansen og Kevin Hansen. For Ole Christian Veiby ble det dog ingen finale etter at han føyk inn i barrieren og til slutt havnet opp ned i semifinalen. 

– Vindusviskerne virket ikke ordentlig så jeg kunne ikke se noe. Jeg prøvde å bremse men så skled jeg og traff kerbsen og havnet rett i barrieren så vi rullet. Det var en ganske hard smell men alt ok og bilen var også ganske grei. Tydeligvis er det første gang noen har rullet med denne RX2e-bilen så det virker som at det også er mulig. Det er noe å putte på CVen, sa Veiby i en video postet på hans egen Instagram-profil. 

Mistet pallplassen

Ole Henry Steinsholt kunne juble for andreplass i Belgia, men et par timer senere var historien en annen.

Dermed var det Ole Henry Steinsholt som ble Norges håp i finalen. Steinsholt startet finalen fra sjette startposisjon, men en flyvende start sendte Steinsnholt opp til andreplass. Den posisjonen holdt han fast på helt til han krysset målstreken, og på pallen kunne han feire etter at det kun var Johan Kristofferson som klarte å slå han. 

Men den pallplassen fikk ikke Steinsholt nyte godt av særlig lenge. I etterkant av løpet fikk Larvik-gutten en straff etter at han tilsynelatende bremset for sent i siste sving og sendte Marko Muru rett frem. For den hendelsen ble Steinsholt tildelt en noe uvanlig 12 sekunders straff som akkurat var nok til at han ble flyttet ned til femteplass. 

– Veldig kjedelig at vi ikke kan gjøre opp på banen og at det er de samme personene som går igjen hver gang, skriver Steinsholt om avgjørelsen på Facebook.

Hans-Jørans første EM-finale

I Euro RX1 kom både Sivert Svardal og Hans-Jøran Østreng videre til finalen, men for Svardal ble det lite å juble for denne gangen ettersom at han måtte bryte finalen med tekniske problemer. Hans-Jøran Østreng hadde på sin side all grunn til å være fornøyd bare med å ha kommet seg til finalen. Det er nemlig hans første EM-finale, og den kom altså i det nest siste løpet i det som er hans siste sesong på toppnivå. 

Den kom attpåtil i en helg hvor han slet litt med oppsettet på Mettet-banen, og han røk i utgangspunktet ut i semifinalen, men en ti sekunders straff til latviske Janis Baumanis gjorde at det likevel ble finale på nordmannen. Der kom han til slutt over mål som nummer fem. 

Om to uker skal etter planen toppklassen returnere på tyske Estering, mens RX2e og Euro RX1 på sin side skal avslutte sesongen på samme sted. 

Powered by Labrador CMS