Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Ny svak kvalifisering av Dennis Hauger

Nok en nedtur, og nok et vanskelig utgangspunkt for det norske formelbilhåpet som havnet langt nede på listene etter fredagens Formel 2-kvalifisering.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Etter to gode perioder på gatebanene i Monaco og Baku begynner det å gå tyngre igjen for norske Dennis Hauger i det internasjonale Formel 2-mesterskapet. Og spesielt på kvalifisering er det tydelig at Hauger sliter med å bevise et like godt konkurransedyktig tempo som han har gjort i løpssammenheng denne sesongen.

Det ble bare med en 15. tid på kvalifiseringen fredag ettermiddag, 65 hundredeler bak bestetiden på den raske og relativt korte Red Bull Ring-banen i Østerrike. Det betyr at han må starte både sprintløpet lørdag og hovedløpet søndag fra en 15. startposisjon.

Hadde han vært innenfor topp ti, så ville denne rekkefølgen bli snudd til sprintløpets startgrid. Dette tangerer også hans hittil svakeste kvalifisering denne sesongen, da han også i sesongstarten i Bahrain ble nummer 15 - i det som da var hans Formel 2-debut.

Nordmannen hadde en god trening tidligere på dagen, hvor han plasserte seg på en sjettetid. Der kjørte de også på de såkalte prime-dekkene, som er medium gummiblanding for anledningen. Men da de gjennom kvalifisering skulle sette bestetidene på option-dekk, som er merket som supersoft fra Pirelli, så var ikke Hauger i nærheten av det samme tempoet.

Også teamkamerat i Prema, Jehan Daruvala, ble bare nummer 11 på denne kvalifisering - to plasseringer som historisk sett er svært ulikt Prema-teamet å regne.

Det var danske Fredrik Vesti som klinte til med bestetid og der av beste startposisjon til hovedløpet søndag. 35 tusendeler bak fulgte Juri Vips mens Logan Sargeant tok tredjetiden, 15 hundredeler bak dansken.

Powered by Labrador CMS