Martinius Stenshorne har fått en enormt god start på sesongen.
Martinius Stenshorne har fått en enormt god start på sesongen.

Nytt knallresultat – nå leder Martinius mesterskapet etter første løpshelg

Totalt syv sikkerhetsbiler på én løpshelg. Men få har utnyttet dette bedre til sin fordel enn Martinius Stenshorne.

Publisert Sist oppdatert

FORMELBIL: Lørdag tok Martinius Stenshorne karrierens første seier i formelbil under sesongstarten i Formula Regional Europa på Imola i Italia. Det til tross for tre sikkerhetsbiler, samtlige i Stenshornes ledelse, uten at noen av konkurrentene klarte å utnytte dette.

Søndag var det duket for løp to for helgen, og Hokksund-gutten startet fra femte startspor. Men sakte men sikkert klatret han seg opp i feltet, etter voldsomme påtrykk fra de flerfoldige restartene fra sikkerhetsbilene. Totalt fire av dem, men samtlige fikk Stenshorne dratt til sin fordel framfor at andre klarte å vippe han av pinnen.

Han klatret seg opp fra femteplass til andreplass og sikret med det en ny pallplass etter lørdagens seier. Nederlandske Kas Haverkort i Van Amersfoort Racing tok seieren. Dette gjør uansett Stenshorne også til mesterskapslederen etter at første løpshelg er unnagjort ettersom den forhåndsannonserte storfavoritten Andreas Kimi Antonelli hadde en begredelig helg.

Formula Regional Europa er en relativt fersk serie sett i et historisk racingperspektiv. Serien er på mange måter en direkte arvtager etter den europeiske Formel Renault 2,0-liter-cupen hvor Dennis Olsen sølvmedalje i 2014. Serien har også blitt en slags europeisk arvtager etter at det offisielle europamesterskapet i Formel 3 slo seg sammen med Formel 1-supportklassen GP3 og ble FIA Formel 3 fra og med 2019. Derfor omtales dette som et mellomledd mellom Formel 4 og Formel 3 på den internasjonale formelbilstigen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS