Ole Christian Veiby har imponert i Rally Sweden, men på søndag gikk det litt for fort.
Ole Christian Veiby har imponert i Rally Sweden, men på søndag gikk det litt for fort.

Ole Christian satset over evne - nå er veien til WRC 2-seier vidåpen for Andreas

Mens WRC-førerne sparte dekk, sparte ikke Ole Christian Veiby på noe. Så ble det for mye av det gode.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det er blitt en dramatisk utvikling på den siste dagen av Rally Sweden. I toppklassen ble det skjebnessvangert for Elfyn Evans på dagens første etappe hvor han hektet i brøytekanten og pådro fronten på bilen såpass store skader at han måtte bryte.

Og før dette måtte også Adrien Fourmaux kaste inn håndkledet grunnet tekniske problemer med bilen. Det sendte Oliver Solberg en plass opp på totallisten, og kan nå sikre inn en sjetteplass etter at han blant annet satte karrierebeste med en andretid på SS17, 2,4 sekunder bak Ott Tänak.

Spenning om 2. plassen

På SS18 sparte de aller fleste på dekkene som følge av at alt skal satses på Power Stage. Spenningen ligger i kampen om andreplassen hvor Esapekka Lappi jager Thierry Neuville. Belgieren må stå imot finnen med 3,2 sekunder på den siste og avgjørende etappen.

En kamp som dog synes avgjort er den helnorske fighten i WRC 2. Ole Christian Veiby satte opp et forrykende tempo gjennom søndagens to første etapper og knappet inn på Andreas Mikkelsen hvor det skilte 4,8 sekunder før de to siste mulighetene. Veiby øynet muligheten til å ta igjen sin landsmann og tidligere kollega fra EVEN Management, og lovet å satse alt for å få det til.

Hektet i brøytekanten

Men høy risikofaktor sier seg selv. Det kan gå galt, og dessverre gikk det også galt for Veiby på søndagens nest siste etappe. Fram til da lå han tidelet likt med Mikkelsen, før han hektet på innersvingen i brøytekanten og fikk en kontra slik at han ble stående på tvers.

25-åringen kom seg videre, men tidstapet på 17 sekunder var et faktum. Derfor må han nå ha hjelp av en Mikkelsen-tabbe på Power Stage hvis han skal sikre sin første WRC 2-seier på ganske nøyaktig tre år. 22 sekunder skiller dem før én fartsprøve gjenstår i skrivende stund.

– Jeg ga alt. Ahh. Det er skuffende. Jeg prøvde virkelig. Men jeg var heldig uansett. Greit nok, sånn er rally. Det har vært en morsom og bra kamp fram til nå, og i dag ga jeg absolutt alt, sa en skuffet, men fattet Veiby etter målgang.

PS! På grunn av manglende kapasitet er det ikke blitt levert fortløpende resultatoppdateringer denne søndagen. Parc Fermé kommer tilbake med mer når VM-runden er ferdigkjørt.

Powered by Labrador CMS