Sånn så det ut da Laurens Vanthoor forsøkte å stjele førsteplassen i siste runden av løpet. Ulykken skulle vise seg å være helt avgjørende i årets løp.
Sånn så det ut da Laurens Vanthoor forsøkte å stjele førsteplassen i siste runden av løpet. Ulykken skulle vise seg å være helt avgjørende i årets løp.

Olsen-team tapte 24-timersløpet på siste runde

Årets utgave av 24-timersløpet på Daytona avsluttet på dramatisk vis for KCMG-Teamet og Dennis Olsen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det som endelig skulle være året hvor Dennis Olsen (25) ville ta hjem en Rolex-klokke og en plass i historiebøkene som klassevinner i årets 24-timersløp på Daytona viste seg å bli enda en nedtur.

Teamet som møtte motgang etter en dårlig kvalifisering hadde en god start innledningsvis og det tok ikke lang tid før laget kjempet helt i toppen. Gjennom natten var KCMG et av de sterkeste GTD Pro-teamene og byttet jevnt og trutt om på førsteplassen med Risi Competizione-laget.

Løpet endret seg på nytt da det nærmet seg morgen og banen ble varmere. Da var det Pfaff Motorsport-teamet som begynte å skinne gjennom mens Risi Competizione mistet tempoet.

Umulig å forutse

Gjennom morgentimene byttet disse tre teamene på å lede klassen gjennom forskjellige løps-strategier. I noen tilfeller møttes også bilene på banen i neglebitende dueller. Det var helt umulig å forutse hvem som ville være sterkest mot slutten av løpet.

Det skulle bli en intens sluttspurt. Laurens Vanthoor forsøkte seg på et forbikjøringsforsøk på Mathieu Jaminet inn i sving fem etter en omstart, men kom for langt ut og havnet litt på gresset. Det skulle ikke prege tempoet til Vanthoor fordi allerede ved neste rundepassering forsøker han på samme manøver.

Da den siste timen av løpet startet stupte KCMG og Pfaff inn i depotet da TV-bildene viste en GTD-bil stille i sving en. Sammen med de to duellantene hadde resten av GTD Pro-feltet tatt sitt siste stopp. Det skulle vise seg å være kritisk mot siste omstart.

Duell av en annen verden

Inn mot sving en får Vanthoor en kjempe slipstream på Jaminet. Bak de kommer og en LMP2-fører. Midt oppi det hele forsøker Jaminet og kjøre defensivt mot Vanthoor som selv forsøker å slippe LMP2-bilen forbi de. Det ender opp med et lite sammenstøt.

Vanthoor kom til skade for å skyve Jaminet unna og overta ledelsen. Men med god sportsånd gir han plasseringen tilbake.

Enda en slipstream mot første sving ga Vanthoor en kjempe mulighet inn mot sving en. I det de kommer ut av svingen kjører Vanthoor defensivt inn mot sving tre mens Jaminet forsøker å holde innsiden. Det holdt på med å gå galt da Jaminet hadde to hjul på gresset.

Etter at Vanthoor overtok ledelsen skrur Jaminet opp temperaturen og tar ledelsen i samme sving han mistet den. Det gjorde at alt skulle avgjøres inn i busstopp-sjikanen.

Vanthoor prøvde seg på utsiden av Jaminet og de kjører på hverandre. Vanthoor snurrer og taper masse tid. Risi Competizione-teamet med Alessandro Pier Guidi som lå trygt på en tredjeplass kommer forbi og stjeler andreplassen foran en preget Laurens Vanthoor. Det blir derfor en tredjeplass til KCMG og Dennis Olsen.

Powered by Labrador CMS