Christer og Carita Otterstrøm.

Søskenparet satser mot hvert sitt ambisiøse mål:

– Ønsker å holde sammen så lenge som mulig

Sammen vil søskenparet Otterstrøm erobre motorsportverden, og selv om de sikter mot hvert sitt ambisiøse mål vil de fortsette i samme team så lenge de kan.

Publisert

FORMELBIL: Hos RPC Motorsport i Vestby gjøres de siste forberedelsene før en ny sesong i Formula Nordic ruller i gang. To av de som er på plass er søskenparet Christer (18) og Carita (15) Otterstrøm, som i tillegg til etternavnet deler ambisjonene og drømmen om å nå helt til topps i motorsportverden.

FORMELBIL: Hos RPC Motorsport i Vestby gjøres de siste forberedelsene før en ny sesong i Formula Nordic ruller i gang. To av de som er på plass er søskenparet Christer (18) og Carita (15) Otterstrøm, som i tillegg til etternavnet deler ambisjonene og drømmen om å nå helt til topps i motorsportverden.

Selv om det er første gang de skal kjøre sammen i akkurat dette mesterskapet er det på ingen måte første gang søsknene fra Mjøndalen gjør seg klar til en ny sesong i samme team. Storebror Christer ser frem mot en ny sesong på lag med lillesøster.

– Det er jo ikke nytt for oss å kjøre sammen. Det blir vel kanskje åttende året vi kjører sammen nå eller noe sånt. Jeg tror det blir gøy nå også jeg, hvertfall når vi er i en Formel 4-bil, jeg tror det kommer til å bli råtøft, forteller eldstebror Christer Otterstrøm til Parc Fermé.

Lillesøster Carita ønsker ikke overraskende å slå broren på banen, men hun er likevel klar på at dette er noe de gjør sammen.

– Det blir spennende. Jeg håper jo på å være raskere enn han, men vi skal jo gjøre dette sammen. Det er jo ikke akkurat mange søskenpar som kjører sammen, forteller Carita.

– Lyst til å vinne hele greia

Etter at begge to testet ut formelbil-livet i Formel Ford i fjor er det i år duket for et betydelig steg opp til Formula Nordic. For eldstebror er det riktig nok ikke første gang han skal kjøre et Formula Nordic-løp, ettersom at han fikk debuten på Rudskogen i fjor høst. Det er forøvrig den eneste løpshelgen som kjøres på norsk jord, og det ble positiv opplevelse for 18-åringen. Det til tross for at fjorårets startfelt var det minste på flere år med kun seks førere som kjørte hele sesongen.

Christer Otterstrøm under årets første testdag.

– Det var jo kjempekult å kunne prøve det. Det var fint å få testa det, selv om det ikke var så mange som kjørte der. Det var jo litt trist, sier Christer Otterstrøm.

De to løpene han kjørte endte med tredje- og andreplass, og lista er nå lagt foran hans første fulle sesong i mesterskapet som i år kan skilte med over dobbelt så mange førere til start.

– Jeg har jo lyst til å vinne hele greia da. Jeg har vedlig lyst til å klare å vinne sammenlagt, og jeg har veldig troa på at jeg skal klare det, forteller Christer.

Og en av konkurrentene blir altså lillesøster Carita som får sitt første løp i mesterskapet når sesongen ruller i gang på svenske Mantorp kommende helg. Med kun et par testdager i banken går 15-åringen for en pallplass sammenlagt, og ikke minst å bli best av jentene.

– Jeg satser hverfall på pallplass, og så klart å være raskest av jentene, sier Carita.

Av de tre jentene som kjører hele sesongen i Formula Nordic er to av de norske, og begge kjører i RPC Motorsport. Det synes Christer som teamets mannlige alibi er en positiv utvikling.

– Det er veldig kult at vi får frem jentene i motorsporten også. Det er på tide at det ikke bare er det samme og at guttene skal dominere, sier Christer Otterstrøm.

På vei mot ulike mål

Simracing er en av forberedelsene Carita Otterstrøm kan gjøre utenom løpshelgene.

Selv om de to etterhvert er godt vante til å kjøre i samme team vil det ikke vare evig. Ambisjonene og drømmene går nemlig ulike veier, og for Carita er drømmen å komme til Formel 1. Det umiddelbare målet på veien dit er Formel 1s nye kvinneserie F1 Academy, som også teamkamerat Lilo Fyrileiv satser mot.

– Det er jo en stor mulighet til å vise seg frem. Også er det jo veien videre da via Formel 3 og Formel 2 - og forhåpentligvis helt til Formel 1, forteller Carita Otterstrøm om egne ambisjoner for fremtiden.

For eldstebror Christer går ambisjonene i en litt annen retning. Han ser mot det prestisjefylte DTM-mesterskapet, som i hans øyne har tatt helt over og overgår en eventuell Formel 1-drøm.

– Når jeg var liten så var jo Formel 1 drømmen, men når vi så hvor mye som skulle til så skjønte vi at det ble vanskelig. Men det var heller ikke grunnen til at jeg skifta fokus, etter å ha sett mye på DTM skifta mindsettet bare helt. Nå er det kun DTM som gjelder, forteller han.

Christer Otterstrøm i aksjon under den første testdagen på Gelleråsen, med lillesøster Carita Otterstrøm jagende bak.

På veien mot DTM-drømmen er det likevel ikke sikkert at formelbilen parkeres allerede etter årets sesong. Om han gjør det bra i Formula Nordic er målet uansett å komme seg ut i den store verden, hvor Formula Regional Europa og GT4 European Series er alternativene som vurderes per nå. For å komme dit er ikke

Christer i tvil om at det er mange andre ting som må droppes, blant annet det som for mange andre på hans alder er et høydepunkt: russetiden.

– Alt mulig rundt må nedprioriteres. Det blir ikke noe russetid. Jeg går all inn for motorsporten, og da må det droppes. Det kalles prioriteringer, slår han fast.

Selv om drømmene går i ulike retninger haster ikke søsknene med å skille lag på vei ut i den store verden, og de er klare på at dette er noe de vil få til sammen.

– Vi har lyst til å gjøre det her sammen og vi ønsker å holde sammen så lenge som mulig. Vi har veldig lyst til å prøve å komme oss ut i verden som et av de raskeste søskenparene, og vi har lyst til å vise at det er mulig å få det til som et søskenpar. Jeg synes hvertfall at det hadde vært drittøft om vi hadde fått det til sammen, forteller Christer entusiastisk.

Powered by Labrador CMS