Verdensmesteren fra 2019 er nå på jakt etter sin første seier siden Artic Rally Finland i 2021.

Ott Tänak i ledelse etter Toyota-blemme

Det som først så ut som en mega-tabbe fra Hyundai-teamet ser ut til å ha betalt seg da Tänak overtok ledelsen av Rally Kroatia etter SS19.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Siden dag én har Kalle Rovanperä virket uslåelig i det som har vist seg å være et svært krevende Rally Kroatia. Avstanden skulle dog bli betraktelig mindre til Ott Tänak etter en punktering på lørdagens ellevte fartsetappe.

Avstanden krympet til 16,8 sekunder mellom de to kamphanene før gårsdagens første service, og når mesterskapet gjorde sin andre gjennomkjøring for helgen hadde Rovanperä økt ledelsen med 19,9 på Tänak.

På søndagens første etapper virket det som om Hyundai-teamet hadde bommet helt på dekkvalget. Tänak mistet stadig sekunder til Rovanperä, som på sin side har kjørt et konservativt løp i dag. Esapekka Lappi og Thierry Neuville har vært de raskeste på SS17 og SS18, med Neuville som endelig har karret seg forbi irske Craig Breen for en tredjeplass.

Det største hendelsen er uten tvil det som har skjedd på SS19 som er helgens nest siste fartsetappe. Strategiblemmen til Hyundai viste seg å være et gjennomtenkt trekk da de forutså vanskelige værforhold mot slutten av helgens rally.

Tänak kjørte inn til etappeseier på SS19 og overtok ledelsen på Rovanperä der avstanden mellom de to kun er på 1,4 sekunder før power stage. Skulle Tänak beholde ledelsen vil det være hans første seier i WRC siden Arctic Rally Finland i 2021.

– Jeg aner ikke hvor regnet kom fra. Vi hadde ingen idé om at det kom til å regne, og nå klarer vi ikke å holde tempoet hans på disse dekkene. Det harde dekket funker ikke i det hele tatt og det er ikke mye vi kan gjøre med det, sa en oppgitt Rovanperä etter SS19.

Det er ingen tvil om at Rally Kroatia viser seg fra sin verste side også i dag. Toyota-kollega Katsuta Takamoto var og preget etter SS19.

– Vi overlevde så vidt! Det var helt vilt og jeg var kjempe forsiktig. Ingenting skjedde, så det var godt, sa Takamoto etter fartsetappen.

Powered by Labrador CMS