Det var mexicanske Pato O'Ward som jublet høyest etter målgang på Barber-banen i Alabama.

O'Ward brøt Penske-seiersrekke i Alabama

Pato O'Ward sikret Arrow McLaren-teamet sin første seier i sesongen under et løp som går i glemmeboka for Penske-teamet.

Publisert Sist oppdatert

INDYCAR: Søndag var det duket for årets fjerde IndyCar løp for sesongen på Barber Motorsport Park i delstaten Alabama. Det var sesongens første løp som kjørtes på en permanent racerbane etter flere gateløp og ett oval-løp.

Penske-teamet har virket overlegne siden sesongstarten. Laget hadde tre av tre seiere før løpet på Barber Motorsport Park med både Scott McLauglin og Josef Newgarden. Sistnevnte jakter sin tredje tittel i det gjeve mesterskapet.

Men i dag var det en ny vinner som skulle kåres. Lenge så det bra ut for nederlandske Rinus Veekay som kjører sin andre sesong. Han ledet flest runder av alle men tapte mye tid under dagens siste depotstopp. Jobben han gjorde var derimot god nok for å sikre tredjeplassen.

Fjorårets mester, Alex Palou, var og på hugget i dag. Han åpnet løpet konservativt, en strategi som lønnet seg under dagens siste depotstopp. Da de andre stoppet valgte laget hans å kjøre én runde ekstra og skru opp motoren for å gi han en fordel mot sitt stopp.

Tempoet var nok for Palou til å snike seg forbi Veekay men ikke nok til å nærme seg Pato O'Ward som hadde en lignende strategi.

Det var til slutt Pato O'Ward som skulle vise seg å være uslåelig mot slutten av løpet. Han krysset mål og vant sitt første løp i årets sesong. Bak fulgte Palou og Veekay med Penskes, Will Power, på en fjerdeplass. Sammenlagtleder, Josef Newgarden, kjørte inn til sin sesongs nest dårligste resultat på en 14. plass.

Newgarden mistet to plasser i sammendraget etter løpet mens Palou overtar ledelsen med tre poeng foran Scott McLaughlin på en andreplass.

Powered by Labrador CMS