Alex Albon imponerte i Canada Grand Prix søndag.

Albon hyller teamet etter knallsterkt Canada GP:

– På en eller annen rar måte gikk det fint

Williams fikk noe å juble for i Canada Grand Prix etter å ha vunnet et kappløp mot klokka på fabrikken.

Publisert

FORMEL 1: Canada Grand Prix ble et av de mer underholdene løpene hittil i årets Formel 1-sesong, og det kan vi blant annet takke Alex Albon for. Williams-føreren imponerte gjennom hele løpet, og han forsvarte seg til slutt til en sterk syvendeplass og tilhørende seks poeng. 

FORMEL 1: Canada Grand Prix ble et av de mer underholdene løpene hittil i årets Formel 1-sesong, og det kan vi blant annet takke Alex Albon for. Williams-føreren imponerte gjennom hele løpet, og han forsvarte seg til slutt til en sterk syvendeplass og tilhørende seks poeng. 

Det var ikke bare enkelt, for selv om Albon viste et tilsynelatende godt tempo valgte de en annen strategi enn de fleste bilene rundt han. Der de andre gikk for både to og tre depotstopp tok Williams kun inn Albon en gang. Det gjorde de under sikkerhetsbilen tidlig i løpet, og den tidligere Red Bull-føreren måtte dermed holde de harde dekkene i live i hele 57 runder. 

Mot slutten av løpet ble Albon en propp i systemet med Ocon, Norris, Stroll, Bottas og Piastri alle jagende bak med DRS-vingene åpne. Men når målflagget kom ut holdt altså Albon fortsatt fast på syvendeplassen med begge hender. 

– Vi hadde 40 runder med litt smerte og press, og vi hadde nok fart til å holde oss foran. Vi visste at om vi fulgte samme strategi som alle andre ville vi ikke tatt poeng. Basert på rundetidene var nok en tostoppsstrategi det optimale, men teamet tenkte «hold meg ute der» som de alltid gjør. De liker å sette meg foran og la meg forsvare, jeg er vant til det nå. Jeg har gjort det mange ganger hos Williams, fortalte Albon til F1TV etter løpet. 

Albon sikret sesongens første poeng i åpningsløpet i Bahrain, og frem til dagens løp var over har det stått som både hans og teamets eneste poeng i årets Formel 1-sesong. Dagens seks poeng tar teamet forbi AlphaTauri i konstruktørmesterskapet, og det er plutselig nå kun et poeng opp til Haas på 8. plass og to poeng opp til Alfa Romeo på 7. plass. 

,Det må kunne kalles en god dag på jobben for teamet som slet med å få bilen klar til helgen etter at både Albon og Sargeant fikk skader på bilen i løpet av den foregående løpshelgen i Barcelona. Man manglet rett og slett deler, noe som til slutt ble løst ved at oppgraderinger som skulle komme senere i sommer ble skjøvet frem i tid fremfor å bruke ressurser på å produsere opp "gamle" deler. Å få alt dette klart var krevende for hele teamet. 

– Det var fantastisk fordi etter Barcelona var vi i en situasjon hvor vi slet med deler. Vi hadde i utgangspunktet hverken nok folk eller nok tid til å få bilene klare til Canada, men på en rar måte gikk det fint, sa han.

– Vi brukte tid på fabrikken i simulatoren men også med alle folkene som måtte ofre helger og netter for å få bilen klar til Canada. Det er en lagsport, og det var en stor innsats bak som ingen noen sinne ser, fortsatte han.

Albon ble forøvrig belønnet med Driver of the day for innsatsen. Syvendeplassen er også hans beste resultat med Williams, og teamets første poeng i Canada siden 2017.

Powered by Labrador CMS