Mens vinteren enda har et tak rundt om mesteparten av landet, nyter Philip Svendsen varmegrader og tøff gokart-konkurranse.
Mens vinteren enda har et tak rundt om mesteparten av landet, nyter Philip Svendsen varmegrader og tøff gokart-konkurranse.

Philip (14) målte krefter mot europaeliten

Til tross for at årets IAME Benelux-serie ikke starter før denne helgen, har Phillip Svendsen tjuvstartet 2023 med debut i seniorklasse.

Publisert

GOKART: Øvre aldersgrense for å kjøre X30 Senior-klassen i Norge er vanligvis fra det året man fyller 15. Unntaket er derimot tenåringen fra Skiptvet som har tatt steget opp allerede i en alder av 14 år. Grunnen? Han trengte mer konkurranse.

For ikke bare rykket han opp én klasse ett år før det som er vanlig, debuten gjør han på det som av mange anses som gokartens Mekka, South Garda-banen i Italia.

— Selv om målet er å lære fremfor noe annet, så er det jo gøy å være med der oppe. Men når det er så jevnt, så er det ingen som klarer å stikke ifra, slik at her blir det tøff og jevn fighting hele veien i heatene, akkurat sånn jeg liker det, sier Svendsen i en pressemelding.

Skjetvingen kjørte inn til 11.- og 15.-plasser i innledende omganger, og i den tellende finalen slo 14-åringen til med en sterk 15.-plass i sin debut blant tidligere nasjonale mestere og ellers eldre og rutinerte førere.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS