Ole Christian Veiby i farta.
Ole Christian Veiby i farta.

RallyX:

Problematisk dag for Veiby og Kristoffersson

Både Ole Christian Veiby og hans svenske teamkamerat Johan Kristoffersson ble rammet av teknisk trøbbel søndag.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Etter at lørdagen gikk med til den tredje runden i RallyX var det allerede søndag duket for runde fire i det nordiske mesterskapet som denne helgen har inntatt den svenske Tierp-banen ikke langt utenfor Stockholm.

Ole Christian Veiby som ble nummer to bak teamkamerat Johan Kristoffersson på lørdag var denne gangen ute etter å sikre seieren, men det som så ut til å være problemer med hjulopphenget sørget for at både en, to og skjebnesvangre tre biler til slutt fullførte foran han i semifinalen.

I finalen startet Kristoffersson i pole foran Kevin Eriksson og Bergstrøm, men Veibys teamkamerat og gårsdagens vinner fikk tidlig tekniske problemer. Dermed sto seierskampen mellom Eriksson og Bergstrøm, og det var til slutt Eriksson som tok hjem seieren i helgens andre løp. Johan Kristoffersson leder fortsatt mesterskapet et poeng foran Kevin Eriksson. Ole Christian Veiby er nå nummer fire 22 poeng bak teamkameraten.

Stang ut i Supercar Lites og Crosscar Junior

I Supercar Lites var Lars Erik og Nils Christian Haug ute etter å sikre finaleplassene de begge gikk glipp av på lørdag, men dessverre for brødreparet ble det stopp i semifinalene også denne gangen.

I CrossCar Junior kom Oliver Tveiten Sollie seg frem til finalen, og der sørget en imponerende start for at han avanserte fra femte til tredjeplass allerede i første sving. Dessverre for Sollie ble det en snurring i samme sving litt senere i løpet som gjorde at nordmannen ikke fullførte finalen. I mesterskapet er unggutten født i 2010 nå nummer fem.

Flere norske i CrossCar-finalen

I CrossCar-klassen hadde tre av de seks førerne som hadde avansert helt til finalen norsk pass. Alexander Heum, Thomas Eek Murstad og gårsdagens vinner Robin Grana startet helgens siste finale fra henholdsvis tredje, fjerde og sjette startposisjon.

Svenske Rasmus Persson som startet som nummer fem spant tidlig ut, og ble rett og slett en ekstra barriere for de resterende førerne. Svenske Elias Svensson og latviske Baldins startet som nummer en og to, og behodlt posisjonene helt frem til de krysset målstreken. Thomas Eek Murstad vant den interne kampen blant de norske, og ble nummer tre foran Robin Grana og Alexander Heum. Sammenlagt i CrossCar-klassen er det nå dobbelt norsk med Murstad i tet foran Heum.

Neste stoppested i RallyX er finske Kouvola siste helgen i Mai.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS