Ole Christian Veiby fikk fart på sysakene sine lørdag i et forsøk på å nå finaleplassen i helgens første løp.
Ole Christian Veiby fikk fart på sysakene sine lørdag i et forsøk på å nå finaleplassen i helgens første løp.

RallyX Nordic:

To norske pallplasser i helgens første løp på Tierp

Det første løpet på Tierp Arena i Sverige skuffet ikke da det nordiske rallycross-mesterskapet startet årets andre løpshelg.

Publisert

RALLYCROSS: Fra å ikke nå A-finaleplass forrige løp til å stå som nummer to på pallen er progresjon i riktig retning for Ole Christian Veiby, som også bare var drøye to sekunder bak Supercars-vinner Johan Kristoffersson over mål.

Dette til tross for at Veiby klemte til med en kjempestart da det telte som mest, men den regjerende VM-mesteren ble for vanskelig å slå. Kristofferson satt standpunktet etter starten og på runde 2 bestemte Veiby seg for å ta en tidlig jokerrunde for å kunne kjøre uhindret.

Men det var ikke nok for å slå svensken da første A-finale for helgen på Tierp skulle kjøres. De to sekundene som Veiby manglet, tjente Kristofferson i starten av løpet. Grunnlaget for seieren satt han da han fulgte opp med konsekvent kjøring.

Ble ikke kongen på «Haugen»

Dessverre ble det ingen pallplass for Haug-brødrene i Supercars Lites. Dette var riktignok også de eneste nordmennene i denne klassen. Det endte med brutt i semifinalen for Lars Erik Haug, mens femteplassen til Nils Christian Haug ikke holdt til å kunne avansere.

Men i Crosskart Extreme-klassen, som den heter her hjemme, ellers kjent som CrossCar var det oppvisning på høyt plan fra samtlige norske deltagere. Av de fire som var påmeldt med «NOR» bak navnet, havnet tre i A-finalen.

Når Crosskart-klassen fikk bryne seg på Tierp var det så tett mellom dørene at ikke engang sollys kunne trenge gjennom.
Når Crosskart-klassen fikk bryne seg på Tierp var det så tett mellom dørene at ikke engang sollys kunne trenge gjennom.

Netflix-verdig finale i Crosskart

Her var det til slutt Robin Grana-revansj etter det som var en relativt innholdsrik start. Thomas Eek Murstad tok tidlig kvelden etter å ha klemt seg mellom Elias Svensson og Alexander Heum. Det endte med hjulhopp og parkering i bakenden på estiske Martin Juga. Det endte også med brutt løp for både Murstad og Svensson.

Men i tet ble publikum vitne til en spektakulær duell mellom de to nordmennene. Grana ledet med Heum, som på mirakuløst vis overlevde kaoset i sving én, hakk i hæl. Heum bet seg fast i Grana som en piraja på koffeinpiller i et forsøk på å finne en plass å komme forbi.

Men jokerrunder til Heum skulle bli utslagsgivende med fire tideler forskjell. Det betød at Robin Grana fikk revansjert åpningshelgen av mesterskapet med en seier, Heum på andreplass og Juga på tredje.

Slått på målstreken

I klassen under, CrossCar Junior, ble det også nok et godkjent resultat med norsk lisenshaver. Olliver Tveiten Sollie tok fjerdeplassen i helgens første løp. Sollie startet som nummer fire, men etter at Joonatan Ylilammi møtte på veggen et kort øyeblikk havnet han fort i tetkampen.

Foran han var det Mikael Uitto og Lauri Halonen som kjempet mot hverandre. Men istedenfor å utnytte kampen i tet, ventet Sollie til siste sekund. Det skulle koste han en potensiell seier. For på Tierp kommer alternativsporet ut på en langstrekke. Sollie hadde ikke sjans til å kjempe mot da Uitto Halonen og Ylilammi kom som et lokomotiv uten bremser.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS