Jack Doohan og Dennis Hauger under den franske runden i fjor hvor nordmannen måtte se seg slått av australieren i hovedløpet søndag.

Røk ut av Red Bull-systemet – nå har Haugers erkerival gått til nytt juniorteam

Dennis Hauger trenger ikke lenger tenke på Jack Doohan i kampen om de eksklusive posisjonene i Red Bull.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: De har egentlig fulgt hverandre helt siden debuterte i Formel 4 i 2018. Den gang for Arden-teamet i Storbritannia, hvor Dennis Hauger og Jack Doohan som Red Bull-juniorer delte team og utviklet både vennskap, men ikke minst beinhard rivalisering, allerede fra første stund.

De gikk så hver til sitt en periode for 2019, før de møttes igjen i Formel 3 i 2020. Så, i fjor, skulle det toppe seg konkurransemessig. Selv om Hauger over hele sesongen var den soleklart beste føreren, så var det Jack Doohan som til slutt utfordret ham da det begynte å dra seg til mot slutten av sesongen.

Dennis Hauger og Jack Doohan var teamkamerater både i Red Bull-systemet og i Arden-teamet i deres første Formel 4-sesong i 2018, som ble kjørt i Storbritannia.

Klar for Alpine

Begge involvert i Red Bulls juniorsatsing, men dog i forskjellige team. Hauger stakk av med sammenlagtmesterskapet i Formel 3 før førerne, men Doohan var sterkt delaktig i at det var hans Trident-team som stakk av med teammesterskapet samme sesong.

Men nå har den australske unggutten, sønn av MotoGP-legenden Mick Doohan, røket ut av Red Bull-systemet. Dette kom egentlig til syne allerede da Red Bull i januar presenterte sin juniorsatsing for 2022, anført av Dennis Hauger som en av deres store lederstjerner når han i år tar fatt på Formel 2 for Prema Racing.

Doohan har nå skiftet beite og signert for Alpines akademisatsing for juniorer. Alpine har samtidig kvittet seg med kinesiske Guanyu Zhou og danske Christian Lundgaard, som har sikret seg henholdsvis Formel 1-kontrakt for Alfa Romeo og IndyCar-kontrakt med Rahal Letterman Lanigan Racing.

Sikret seg Caldwell

Samtidig har Alpine også signert en annen rival av Hauger, nemlig Olli Caldwell som var teamkamerat med nordmannen under fjorårets sesong. Ved siden av Doohan og Caldwell utgjør også Caio Collet og Victor Martins en del av rollene som juniorførere for Alpine.

I år skal Doohan kjøre for Virtousi Racing og tar på mange måter da setet til Guanyu Zhou, mens Caldwell er klar for Campos, som han forøvrig kjørte for i de to siste løpshelgene i Formel 2 i fjor.

Ellers er det også kjent at deres Formel 2-mester Oscar Piastri går inn i en reserverolle i Formel 1 denne sesongen etter at det ikke var noe ledig fast sete til den unge australieren for 2022.

Powered by Labrador CMS