Toyota og Kalle Rovanperä startet lørdagen med en ledelse på over minuttet til Hyundai-Tänak. Etter en punktering i SS11 har ledelsen blitt svekket til 16-sekunder.

Rovanperä med stort tidstap etter punktering – Tänak innenfor rekkevidde

Regn, gjørme og tåke preget de første fire fartsetappene på lørdagen av helgens Rally Kroatia. Verst gikk det utover Hyundai-fører Oliver Solberg som kjørte av veien bare 3,9 kilometer inn i dagens første etappe.

Publisert

RALLY: Førerne ble møtt med vanskelig og utfordrende forhold i morgentimene av helgens Rally Kroatia da dagens første etappe gikk av stabelen.

Ikke lenge etter at SS9 startet ble etappen avbrutt etter en avkjøring fra norsk-svenske Oliver Solberg. Han og kartleseren Elliot Edmondson gikk uskadet fra avkjøringen, men en brann forårsaket av eksosen gjorde at duoen måtte bryte helgens rally. Solberg lå på en femteplass før bruddet.

Solberg-bruddet flyttet Toyota-fører Elfyn Evans opp til en femteplass, som forsøker å henge på Hyundai sin Thierry Neuville. Belgieren har økt luken mellom seg og Evans til tross for en tidsstraff han fikk etter gårsdagens råkjøring under en transportetappe.

Finske Kalle Rovanperä startet dagen slik han avsluttet den i går og holdt avstanden på jevnt mellom seg og Hyundai-ess Ott Tänak til tross for en sterk SS10 fra estlenderen. Luken skulle derimot tette seg betraktelig etter at Rovanperä fikk en punktering på venstre fordekk i den påfølgende etappen.

I et intervju etter målgang er Tänak klar på at de første etappene i dag handler mer om å fullføre enn hvor gode tidene er.

– I disse forholdene bryr man seg ikke om tidene, du er bare glad for at du kommer igjennom. Sikten er bare til pansere så det er tøft, sier estlenderen etter etappe-seier i SS11.

Esapekka Lappi kjørte inn til SS10-seier etter bruddet han hadde i går. Det ble derimot ingen grunn til jubel i SS11 og SS12 da han snurret én gang i begge etappene.

Etter dagens første etapper har Tänak knappet inn forspranget til Toyotas Rovanperä. Avstanden mellom de to etter SS12 er bare 16,8 sekunder. Bak disse er også irske Craig Breen som lå tett på Tänak i morgenkvisten. Breen har ikke klart å holde tempoet til de to i front og ligger nå 41 sekunder bak Hyundai-føreren.

Powered by Labrador CMS