Thierry Neuville kan være i trøbbel etter at løpslederen hadde avdekket nok et alvorlig brudd på trafikkreglene på transportetappene.

Thierry Neuville tatt for råkjøring igjen på transportetappe

For andre gang på under ett år har Hyundai-føreren brutt fartsgrensen på en transportetappe med enorme marginer.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Etter første dag av Rally Kroatia ligger Thierry Neuville på en andreplass, drøye minuttet bak Kalle Rovanperä. Men nå er det mye som tyder på at Neuville ikke har sluppet gassen nevneverdig også på transportetappen.

RALLY: Etter første dag av Rally Kroatia ligger Thierry Neuville på en andreplass, drøye minuttet bak Kalle Rovanperä. Men nå er det mye som tyder på at Neuville ikke har sluppet gassen nevneverdig også på transportetappen.

I en rapport fra løpslederen av Rally Kroatia avsløres det at Neuville er målt til hele 156 kilometer i timen på vei til servicepausen fredag ettermiddag. På denne strekningen skal det ha vært en 80-sone, hvilket betyr at belgieren har kjørt nesten dobbelt så fort som tillat hastighet.

Det er allerede innstilt en bot på 1900 euro, i underkant av 20.000 norske kroner, for denne ene fartsovertredelsen. Samtidig har løpslederen rapportert Neuville videre til juryen, fordi de mener det ligger enda mer bak bruddet på trafikkreglene.

– Videre er denne overtredelsen rapportert til juryen på grunn av flere alvorlige tilfeller av brudd på fartsgrensene på den aktuelle veistrekningen, heter det i rapporten.

Dette er ikke første gang at Neuville blir tatt for råkjøring på transportetappe. I juli i fjor ble han målt til hele 190 kilometer i timen i en 100-sone i forbindelse med Rally Estland. Neuville fikk en bot på 2500 euro og en betinget suspensjon for 2021-sesongen dersom han ble tatt i fartsovertredelse med mer enn 30 prosent i forhold til tillat hastighet. Denne betingelsen er derimot opphevet ettersom den gjaldt kun for 2021-sesongen.

Sent fredag kveld om juryens avgjørelse over eventyell ytterligere bestrafning overfor Neuville, hvor det også kom fram at han hadde brutt fartsgrensen på en strekning på 1,1 mil.

Konklusjonen ble et tidstillegg på ett minutt, som sender ham ned til fjerdeplass før starten på lørdagens etapper. I tillegg pålegges han å stille opp i FIAs tjeneste i to dager innen det neste året, kalt for «public service», hvor han plikter å gjøre en innsats utenfor banen under oppsyn av FIA.

Neuville har selv ikke kommentert fartsovertredelsen og bøteleggingen fra FIA.

Informasjon: Parc Fermés redaktør skrev i fjor i kommentarform sine personlige betraktninger rundt den forrige råkjøringen til Thierry Neuville.

Powered by Labrador CMS