Isabell Rustad, her fra Porschefestivalen på Rudskogen.

Rustad mistet andreplassen i mesterskapet i siste løp

Få minutter før sesongen var over mistet Isabell Rustad grepet om andreplassen i mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Lørdag ble sesongens siste to løp i Porsche Carrera Cup og Porsche Sprint Challenge kjørt på svenske Mantorp Park. Etter at det siste løpet på Rudskogen for to uker siden endte med girkasse-ras og brutt løp på den aller siste runden for Rustad var hun og Markus Lönnroth likt på poeng før sesongens to siste løp i kampen om andreplassen i Sprint Challenge bak suverene William Siverholm. 

– Det er jo egentlig bare å komme i mål foran Lönnroth så er vi good men det er ikke bare bare det heller, han kjører fort han også, fortalte Rustad til Parc Fermé tidligere denne uken.

Rustad startet det første løpet fra tredje startposisjon med Lönnroth som nummer seks, men en svak start sendte ungjenta ned til sjetteplass bak rivalen. Litt senere i løpet kom Rustad seg forbi Lönnroth igjen, og hun kjørte over målstreken som nummer seks mens Lönnroth ble nummer syv.

Dermed var det fordel Norge og Isabell Rustad før det andre og siste løpet. Der startet Rustad som nummer fire og Lönnroth som nummer syv. Denne gangen fikk Rustad en bedre start, og hun beholdt sin fjerdeplass mens Lönnroth ble liggende på sin syvendeplass. 

Lenge var det et relativt hendelsesløst løp for Rustads del, men så ble det et sammenstøt og påfølgende snurring med Jonas Sjöstrøm med kun fire minutter igjen av løpet, og plutselig var Rustad nede på niendeplass. Når hun krysset målstreken for siste gang denne sesongen var hun nummer åtte, og dessverre for de av oss med norske briller så holdt ikke det til å beholde andreplassen.

Litt ut av det blå leverte også danske Gustav Krogh solide løp med sin Porsche Cayman GT4, som er en bilklasse under - men som deltar sammen med GT3 Cup-bilene. Det gjør også at han får en høyere poengscore enn de andre - og som lyn fra klar himmel betød hans poengfangst denne helgen at han snek seg opp til en bronsemedalje totalt.

Det betyr at den kjedelige avslutningen for Isabell Rustad ender utenfor medaljeplass og heller blir en sur fjerdeplass sammenlagt i hennes første fulle sesong i Porsche Sprint Challenge.

William Siverholm vant begge løpene, og han fullfører dermed sesongen med seier og raskeste runde i alle løp unntatt løp to på Rudskogen der seieren gikk til Ole William Nærsnes og den raskeste runden til Isabell Rustad.

Rettelse: Vi skrev først at Isabell Rustad ble nummer tre og tok bronsemedalje. Det medfører ikke riktighet da Gustav Krogh passerte både Rustad og Lönnroth etter de to siste løpene på Mantorp.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS