Rally Kroatia, fredag:

Samtlige fabrikanter på pallen – rotete åpningsdag for Oliver

Dekkene stod i sentrum under den første dagen av Rally Kroatia.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Åtte av 20 fartsetapper er gjennomført, og det er en irskdekorert Hyundai i ledelse, signert Thierry Neuville. Til tross for kollisjon med en høyball på SS2 så satte han en kanontid her, og nøt samtidig godt av at Sebastien Ogier pådro seg en punktering på samme etappe. Det samme gjorde også Kalle Rovanperä, hvilket medførte at de to fabrikknominerte Toyota-ene fikk en marerittstart på helgen.

Neuville har holdt et jevnt og stødig tempo men det var vært kamp om plassene bak ham. Dekkstrategien gjennom dagen skulle bli avgjørende ettersom prognosene viste vått vær, uten at det var spesielt enkelt å beregne hvor mye regn som eventuell ville påvirke veiene. men flere førere og team valgte helt ulike strategier som ga både fordeler og ulemper ettersom hvor vått det egentlig var på etappene.

Men summa sumarum så er det en firerbande i toppen som har ristet seg løs fra resten av feltet, hvor Elfyn Evans har kontakt med Neuville men kun 5,7 sekunder opp. Bak han igjen har det vært en sekundstrid mellom Ott Tänak og Esapekka Lappi som begge har byttet på den siste pallplassen gjennom dagen. Men det er Tänak som etter første dag har tredjeplassen, hvilket betyr at alle tre fabrikanter er representert på pallen. Lappi er dog bare 3,4 sekunder bak Tänak.

Oliver Solberg kjører utenfor WRC 2-klassen i helgen, men er den eneste med norsk blod på startstreken. 21-åringen har dog hatt en mildt sagt ustabil og smårotete dag med varierende resultater i Rally2-kategorien isolert sett, og Solberg har ikke vært spesielt fornøyd på de etappene som har hatt best grep - og heller foretrukket veibane av mer løsere karakter.

Etter åtte etapper holder Solberg fjerdeplassen blant Rally2-bilene, 44,4 sekunder opp til ledende Yohan Rossell som er i en klasse for seg selv. Totalt ligger han på en 12. plass. Men som nevnt, løpet er ikke poenggivende for Solberg i WRC 2-mesterskapet da han heller plukker seg ut andre løp som skal telle i mesterkapet.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS