Mads Østberg.

Seieren glapp for Mads i årets første EM-løp

Han levde lenge på rutine og jevn kjøring, men Mads Østberg manglet det siste lille for å overliste sin tidligere VM-rival.

Publisert

RALLY: Rally de Fafe er unnagjort og det lå an til en thrilleravslutning hvor tre førere kjempet om sekundene gjennom avslutningsdagen i Portgual.

Det var den «ukjente» finnen Mikko Heikkilä som overrasket mest ved å ligge i førersetet etter en sterk lørdag med sin Skoda Fabia Rally2 Evo, selv om det var Mads Østberg som innledningsvis ledet. Nordmannen fikk imidlertid noen små problemer med bilen gjennom dagen, ettervulgt av at også Hayden Paddon meldte seg på i tetstriden, og det skulle fort handle om disse tre etter at en annen VM-profil - Craig Breen - tapte terreng etter en punktering.

På søndag fortsatte duellen etter en amputert lørdag med flere utsatte etapper, både på grunn av Armindo Araujos stygge ulykke, i tillegg til andre sikkerhetsmessige årsaker. Søndag gikk imidlertid det meste på skinner, men verken Østberg eller Heikkilä klarte å stå imot presset som blant annet Paddon satte på dem.

Internt matchet Østberg tempoet til finnen godt, men Paddon spiste seg innpå dem - og tok over ledelsen like før slutt. Samtidig røk Heikkilä på en punktering på den aller siste etappen, noe som sendte Østberg til en andreplass, til slutt 10,7 sekunder bak Paddon. Estiske Georg Linnemäe endte på tredjeplass.

– Vi bør egentlig være fornøyde med helgen, men det har vært veldig utfordrende. Strategien på første dag var tydelig, men det betalte seg ikke da halvparten av dagen ble kansellert, så det var synd. Men i dag skulle vi kjempet - og det klarte vi ikke. Så det er jeg skuffet over. Vi sikrer likevel en tredjeplass, og det må man på en måte være fornøyd med, sa Østberg i mål på den siste etappene, vel uvitende om at Heikkiläs punktering sendte ham ett hakk til høyere opp på seierspallen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS