Armindo Araújo, her fra et tidligere EM-løp i fjor.

EM-løpet avbrutt etter alvorlig ulykke

En stygg krasj på SS7 satte en stopper for resten av kjøringen fredag, men fører og kartleser skal være utenfor livsfare.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det var hjemmeføreren Armindo Araújo og hans kartleser Luis Ramalho som var involvert en voldsom kollisjon på SS7 under årets første EM-runde Rally de Fafe som kjøres i Portugal.

Ifølge portugisiske medier skal Araújo ha mistet et hjul i høy fart, før han mistet kontrollen over sin Skoda Fabia Rally2 og deretter traff et tre i svært høy hastighet. TV-bildene ble avbrutt mens Araújo var på et høyhastighetsparti og ble kuttet vekk til kartgrafikk før det var noe som indikerte at ulykken hadde skjedd.

Stillbilder fra stedet - publisert blant annet på Twitter - viser en fullstendig smadret bil hvor hele frontpartiet, inkludert motoren, er revet vekk fra alt av konstruksjon og innfestninger.

Løpet ble umiddelbart rødflagget, og både fører og kartleser ble fraktet til sykehus i ambulanse. Til og begynne med var det svært lite informasjon fra offisielt hold om hvordan det hadde gått med de involverte, og de eneste signalene ut var at de påfølgende etappene var stoppet.

Arrangøren sendte imidlertid ut en uttalelse for kort tid siden, hvor de kan bekrefte at ekvipasjen er utenfor livsfare. Teamet rundt Araújo bekrefter også at de ikke er alvorlig skadet, men at de av ren rutine sendes til sykehus for forebyggende sjekk.

Årsaken til at SS8 og SS9 ble avbrutt handlet om sikkerhet, og skal ifølge promotoren ikke ha noen sammenheng med ulykken på SS7.

Araùjo lå på en tiendeplass totalt før ulykken skjedde. Han er i dag å anse som den fremste rallyføreren fra portugal med to VM-gull fra 2009 og 2010 i den tidligere standardbilklassen PWRC, forløperen til dagens WRC 2. 45-åringen er også regjerende portugisisk mester i rally.

Mads Østberg er i år Norges håp i Rally-EM. Han har kjempet i tetstriden i hele dag, men har opplevd problemer med bilen etter service. Med det har han gitt fra seg ledelsen til finske Mikko Heikkilä som har 4,2 sekunder på nordmannen. Hyundai-fører Hayden Paddon er på tredjeplass, 17,2 sekunder bak Heikkilä.Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS