Oliver Solberg i aksjon på portugisiske veier.

Seieren glapp for Solberg i sekunddrama

Oliver Solberg hadde nok håpet at den avsluttende etappen i årets Rally Portugal var litt lengre.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Oliver Solberg startet dagen med å miste sin trygge ledelse i WRC 2-klassen da han ble tildelt en et minutts straff for å ha tatt noen piruetter for publikum etter lørdagens siste etappe.

Dermed måtte norsk-svensken ta fatt på de fire siste etappene 24,6 sekunder bak Gus Greensmith. Solberg hadde ikke tenkt til å la seieren glippe, og etter at søndagens tre første etapper var avstanden redusert til 8,7 sekunder.

Sekundstrid helt til mål

Dermed skulle det hele avgjøres på den siste, legendariske Fafe-etappen, og det skulle vise seg å bli et sekunddrama. Underveis i Greensmiths siste gjennomføring økte avstanden mer og mer målt mot Solberg på de tidtatte punktene, men briten kom til slutt i mål 7,5 sekunder bak Solberg. Dermed ble det britisk seier i WRC 2 foran Oliver Solberg og Andreas Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen som kjører sesongens første VM-løp ble koblet av seierskampen med en punktering på fredag, men etter solid kjøring lørdag og søndag sikret nordmannen en trygg tredjeplass.

Full pott for Rovenperä

I toppklassen hadde Kalle Rovenperä full kontroll etter meget imponerende kjøring på lørdag, og han fjernet like så godt all tvil med å også sikre seier i den avsluttende etappen med Power Stage-status og tilhørende ekstra fem poeng i sammendraget. Nesten et minutt bak finnen avslutter Hyundais Dani Sordo Rally Portugal som nummer to, mens teamkamerat Esapekka Lappi sikret tredjeplassen foran M-Sports Ott Tänak.

Thierry Neuville var lenge med i kampen sammen med teamkameratene om de to pallplassene bak Rovenperä, og det ble spekulert i om teamet ville gjennomføre noen teamordre for å sikre belgieren flest mulig poeng. Men på søndagens første etappe mistet Neuville motorkraft, og han fullførte til slutt over seks minutter bak Rovenperä.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS