Det ble full jubel da Shane van Gisbergen vant sitt aller første NASCAR-løp.
Det ble full jubel da Shane van Gisbergen vant sitt aller første NASCAR-løp.

Shane van Gisbergen gjør NASCAR-eventyret permanent

Han imponerte alle da han vant sitt aller første NASCAR-løp. Neste sesong kan det bli langt flere seire til Shane van Gisbergen.

Publisert Sist oppdatert

NASCAR: Shane van Gisbergen som forøvrig vant sitt fjerde løp i Supercars for sesongen søndag debuterte i NASCAR tidligere denne måneden i det som var mesterskapets første gateløp. Der ble det seier til van Gisbergen, og selv om han er viden kjent for å kunne sette seg i nær sagt hvilken som helst bil og prestere imponerte han mange med den debuten. Opplevelsen har åpenbart gitt mersmak, for nå blir det mye mer NASCAR på programmet. 

Van Gisbergen kjører denne sesongen hovedsaklig i australske Supercars hvor han har blitt mester tre ganger. Her har han i utgangspunktet kontrakt med teamet Triple Eight også neste sesong, men han vil bli frigjort av teamet for å kunne gå til NASCAR. 

– Jeg drar ikke på grunn av dette teamet. Jeg elsker dette teamet og når jeg drar vil jeg sørge for at det er noen her som erstatter meg som kommer til å gjøre en god jobb i bilen, sa van Gisbergen til pressen i Sydney i forbindelse med helgens løp.

Hvordan NASCAR-satsingen vil se ut og ikke minst hvor omfattende den vil være er foreløpig uklart, men det vil altså ikke bli en sjonglering mellom NASCAR og Supercars. Han håper å lande en mer konkret plan når han neste måned skal tilbake til NASCAR-sirkuset for å kjøre på Indianapolis neste måned. Uten van Gisbergen ruller NASCAR søndag kveld i gang 21:00 norsk tid på Richmond Raceway.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS