Dennis Hauger fikk en tung søndag i Belgia.

Ny nedtur for Dennis Hauger - dette sier han om fremtiden

Løpshelgen på Spa så ut til å bli et nytt steg i riktig retning, men så sendte Red Bull-rivalen Hauger ut av hovedløpet.

Publisert

FORMEL 2: I søndagens hovedløp forsvant Hauger kom i gang igjen fra grusfella med hjelp fra banemannskapet, men siden det ikke er lov å motta den typen hjelp ble han diskvalifisert fra løpet og det ble altså null poeng i banken for MP-føreren. 

FORMEL 2: I søndagens hovedløp forsvant Hauger kom i gang igjen fra grusfella med hjelp fra banemannskapet, men siden det ikke er lov å motta den typen hjelp ble han diskvalifisert fra løpet og det ble altså null poeng i banken for MP-føreren. 

Etter en krevende sesong hvor Hauger ikke har klart å blande seg inn i tittelkampen var forrige løpshelg på Hungaroring et steg i riktig retning, og denne helgen på Spa så ut til å fortsette i samme spor med tredjeplass i sprintløpet og nye muligheter i hovedløpet. 

Men slik gikk det altså ikke. Etter løpet brydde ikke Hauger seg om å dele sin mening om hendelsen burde klassifiseres som en racing incident eller ikke. 

– Det spiller ingen rolle, jeg er ute av løpet uansett, sa han til Viaplay. 

– Farten er der, så det må liksom bare klaffe. Vi må bare gjøre den jobben vi kan fremover og nullstille, fortsatte han om de tre løpshylgene som gjenstår etter sommerpausen.

Løpshelgen på Spa så ut til å bli et nytt steg i riktig retning, men slik gikk det altså ikke.

Usikker fremtid

Dessverre for Dennis Hauger har spolerte løpshelger nærmest blitt en vane. Med tre løpshelger igjen av sesongen er han langt unna tittelkampen, og inn mot neste sesong er det mye som må avklares. 

– Det er mange alternativer med tanke på racing men Formel 2 er et ganske godt alternativ, spesielt nå når det kommer nye biler. Det er selvfølgelig også Indycar, Formel E og andre ting, men det er jo det som er hovedmålet. Han er jo også under kontrakt med Red Bull så vi bestemmer ikke alt selv, forteller pappa Tom Erik Hauger til Viaplay om neste sesong. 

– Per nå er det Formel 1 som er plan a. Også ser man jo alltid på alternativer. Det er jo ikke noe hemmelighet at det ikke er noen enkel vei men det er det som er målet, fortsetter han.

Selv synes Dennis at det er for tidlig å snakke om fremtiden. Fortsatt har han fokus på å gjøre det mest mulig i de resterende løpene. 

– Vi har jo hatt noen møter der vi prøver å tenke over situasjoner og hva det smarteste er for oss fremover, men det er for tidlig å snakke om nå. Det er mange løp igjen og vi har fortsatt planer. Jeg må bare holde fokus på å gjøre det best mulig nå, så for vi bare ta det mot slutten av sesongen, forteller Hauger til Viaplay.

Helmut Makros skjebnevalg

Skal man tro ryktebørsen ønsker Red Bull med Helmut Marko i spissen å kutte ned på antall juniorer i stallen. Dennis Hauger er den junioreføreren som har vært der lengst, og etter to år under pari i Formel 2 står nordmannen i fare for å falle utenfor programmet. 

– Det kommer litt an på Red Bull og hvordan siste del av sesongen går. Det er mange variabler for hva vi legger til rette for neste år, så det kommer helt an på. Vi må bare sette oss ned når det nærmer seg. 

Hauger er også klar over at han må prestere de neste helgene for å få et tredje år, og ikke minst neste sesong om han får fornyet tillit.

– Jeg vet jo at jeg må komme med noen gode prestasjoner neste år. Lawson fikk jo en tredje sesong og gikk til Super Formula og gjorde det bra, så det er flere som har fått den muligheten. Men vi får bare se, og bare prøve å hive inn noen gode poeng mot slutten av sesongen for å komme seg oppover. 

Powered by Labrador CMS