Helgens Formel 1-løp i Baku vil ikke påvirkes av sprintløpet som kjøres dagen før.

Slik blir det nye sprintformatet i Formel 1

Tirsdag ble det nye sprintformatet bekreftet i forkant av første prøvelse i Baku allerede kommende helg.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Endringen ble endelig bekreftet etter at både Formel 1-kommisjonen og World Motorsport Council har godkjent forslaget som alle teamene hadde blitt enige om. Formatet vil brukes både kommende helg i Baku, og under de fem andre sprinthelgene senere i sesongen.

I det nye formatet kjøres det kun en trening på fredag, før det samme dag kjøres en Grand Prix-kvalifisering som setter griden for søndagens løp. Lørdagen blir en ren sprintdag som ikke vil påvirke Grand Prix-løpet på søndag med en egen sprintkvalifisering, eller en såkalt sprint-shootout, før sprintløpet kjøres på ettermiddagen.

En sprint-shootout skiller seg fra en vanlig kvalifisering ved at hvert pass er kortere. SQ1 varer i 12 minutter, SQ2 varer i 10 minutter og SQ3 varer i åtte minutter. I tillegg må førerne bruke mediumdekk i SQ1 og 2, mens de må bruke softdekk i SQ3.

Når det kommer til gridstraffer vil straffer gitt for hendelser som skjer på under trening eller kvalifisering på fredag påvirke løpet på søndag, mens hendelser som skjer under sprint-kvalifiseringen vil påvirke sprintløpet samme dag. Skulle man få en gridstraff for en hendelse i sprintløpet vil den gjelde for Grand Prix-løpet på søndag.

Samtidig har grensen for antall motorelementer som kan brukes uten straff blitt økt fra tre til fire for ICE, Turbo, MGU-H og MGU-K. Den endringen gjelder foreløpig kun for denne sesongen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS