Det ble en dramatisk avslutning på helgen for Martinius Stenshorne.

Stenshorne krasjet inn til tredjeplass

Martinius Stenshorne hadde en mildt sagt dramatisk målgang på Mugello.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Martinius Stenshorne hadde en plettfri start på helgen etter å ha toppet begge treningene på fredag før han tok sesongens fjerde seier på lørdag fra pole position. Søndag var utgangspunktet er par hakk lenger bak - nærmere bestemt fjerde startposisjon bak henholdsvis polesitter Andrea Kimi Antonelli, Rafael Camara og Kas Haverkort. Men Hokksund-gutten hadde ingen planer om å slå seg til ro med en plass utenfor pallen, og en god start sørget for at han kapret tredjeplassen med en gang. 

Løpene i Formula Regional Europa kjøres på tid med tretti minutter på klokka pluss en ekstra runde. Mye av den tiden går ofte med til å kjøre bak sikkerhetsbilen, og dette løpet ble intet unntak. Etter to sikkerhetsbiler og to omstarter beholdt både Stenshorne og de andre førerne i toppen sine respektive posisjoner. Etter en tredje periode bak sikkerhetsbilen ble løpet restartet en siste gang med kun en runde igjen å kjøre, og nok en gang forsvarte Stenshorne sin tredjeplass. 

Men så ble det drama helt inn mot mål. Santiago Ramos kjørte forbi Stenshorne i siste sving, før nordmannen kom tilbake på de siste meterne før mål. Så kolliderte de to, og Stenshorne krasjet rett og slett inn til tredjeplass. Begge bilene havnet i murveggen i stor fart, men både Stenshorne og Ramos kom seg ut av bilene tilsynelatende uskadet. 

Det er fortsatt usikkert om det vil deles ut noen straffer i forbindelse med hendelsen, men Stenshorne innehar i skrivende stund fortsatt tredjeplassen. Det gjør at Stenshorne beholder mesterskapsledelsen med to poengs margin til Antonelli som vant løpet fra pole position. Etter søndagens løp er mesterskapet nå halvkjørt, og med fem av totalt ti løpshelger unnagjort. Den sjette og siste løpshelgen før sommerpausen kjøres på Paul Ricard om to uker. 

Parc Fermé kommer tilbake med mer.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS