Martinius Stenshorne i aksjon på Imola.

Formula Regional Europa:

Stenshorne med knallstart - vant debutløpet fra pole

Martinius Stenshorne kunne ikke startet sesongen bedre enn han gjorde på Imola lørdag.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Martinius Stenshorne har denne sesongen tatt steget fra italiensk Formel 4 til Formula Regional Europa. Sesongen rullet lørdag i gang på Imola, og der fremsto det norske formelhpåpet som alt annet enn en rookie.

Stenshorne måtte i utgangspunktet se seg slått av Premas Rafael Camara med fattige tre tusendeler i kampen om pole position, men Camara fikk i ettertid en straff fordi han ikke kjørte sakte nok under et gulflagg. Dermed startet nordmannen i pole foran Andrea Kimi Antonelli og nevnte Camara, noe han er den første rookien til å gjøre i mesterskapet siden Dino Beganovic gjorde det i sesongavslutningen i 2021.

Stenshorne hadde ingen problemer med å beholde ledelsen fra start foran Andrea Kimi Antonelli og de 31 andre bilene som jaget bak han. Etter å også ha beholdt ledelsen i to omstarter etter sikkerhetsbil ble det nødvendig med en tredje sikkerhetsbil mot slutten av løpet.

Løpene i Formula Regional kjøres på tid og teller ned fra 30 minutter. Når klokka har nådd null blir den neste runden den siste før målflagget kommer ut, men da sikkerhetsbilen måtte ut på banen for tredje gang var det såpass lite tid igjen på klokka at man besluttet å ikke restarte løpet igjen. Dermed sto Martinius Stenshorne igjen som vinner av sitt aller første løp i Formula Regional Europa.

Søndag er det blanke ark for både Stenshorne og konkurrentene med en ny kvalifisering før helgens siste løp ruller igang. Om du abonnerer på Parc Fermé får du som alltid oversikt over sendetider og direktelink til direktestrømming av løpet her.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS