Martinius Stenshorne slo tilbake etter en vanskelig kvalifisering på torsdag.

Stenshorne sikret godt utgangspunkt

17-åringen slo tilbake etter torsdagens kvalifisering og sikret et godt utgangspunkt til fredagens løp.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Martinius Stenshorne har hatt en glitrende start på sin første sesong i Formula Regional med seier i tre av seks løp så langt, og han leder følgelig mesterskapet. Denne helgen er det klart for to nye løp på belgiske Spa-Francorchamps under den fjerde løpshelgen i årets sesong, og Martinius Stenshorne har allerede kjørt to treninger og to kvalifiseringer. 

Løpene kjøres som en av flere supportklasser til 24-timersløpet på Spa som ruller i gang lørdag ettermiddag, og FRECA-førerne må dermed gjøre seg ferdig med sitt tidligere enn vanlig. Derfor ble kvalifiseringen til løp to som kjøres på lørdag gjort unna allerede torsdag kveld, mens kvalifiseringen til det første løpet som kjøres fredag ettermiddag. 

Vanskelig utgangspunkt

Der kjørte Martinius Stenshorne i den første av to kvalifiseringsgrupper. I sitt første reelle forsøk ble nordmannen hindret av trafikk, og kampen om posisjoner mellom han selv og Laurens Van Hopen minnet i utgangspunktet mer om et løp enn en kvalifisering. Tiden holdt kun til en 13. tid i sin gruppe, og med ytterligere trafikk på det neste forsøket som kun holdt til en 10. tid var Stenshorne avhengig av å forbedre seg på sitt aller siste forsøk. 

Det gjorde han også med en tid som holdt til en sjetteplass i gruppen. Det ville holdt til en 12. startposisjon i lørdagens løp, men dessverre for Hokksund-gutten ble tiden strøket grunnet track limits, og veien blir derfor lang opp til poengene på lørdag fra 28. startposisjon. 

Slo tilbake tross hindring

På fredag var det nye muligheter for Martinius og hans gruppe som denne gangen var sist ut, etter at Tim Tramnitz nok en gang var raskest i sin gruppe. I sitt første forsøk toppet han listen med en tid som var bedre enn samtlige i den første gruppen. På det neste forsøket ble den tiden slått av Premas Rafael Camara mens Stenshorne på sin side gjorde en feil som ødela det forsøket. 

På det aller siste forsøket ble Stenshorne hindret av et gulflagg som gjorde det umulig å gjøre noe med Camara, men han beholdt andreplassen og starter dermed fra konkurransedyktige tredje startposisjon i fredagens løp.

Altså: Martinius Stenshorne starter som nummer 3 i løpet som kjøres fredag ettermiddag 14:45, og som nummer 28 i løpet som kjøres lørdag morgen 09.20. I mesterskapet leder han med 27 poeng før helgens løp. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS