Ingen har hatt slik flyt gjennom Rally Akropolis som Andreas Mikkelsen. Søndag fikk han også betalt for strevet.

Rally Akropolis:

Suser mot nytt WRC 2-gull etter massiv snuoperasjon

Klink WRC 2-seier for Andreas Mikkelsen, som nå øker i sammendraget før han har ett løp igjen på kvota si.

Publisert Sist oppdatert

Rally Akropolis

1) Kalle Rovanperä, Toyota, 3:00:16.7

2) Elfyn Evans, Toyota, +1:31.7

3) Dani Sordo, Hyundai, +1:35.9

4) Ott Tänak, Ford, +4:28.4

5) Esapekka Lappi, Hyundai, +6:22.3

6) Takamoto Katsuta, Toyota, +7:20.9

7) Andreas Mikkelsen, Škoda, +9:41.0

8) Gus Greensmith, Škoda, +9:51.3

9) Yohan Rossel, Citroën, +11:07.010) Sébastien Ogier, Toyota, +11:43.4

RALLY: Etter å ha dominert gjennom lørdagen fortsatte Andreas Mikkelsen i samme stil, og reiste fra hovedutfordrer og teamkamerat Gus Greensmith når søndagens tre etapper skulle avslutte Rally Akropolis.

Selv med påbegynnende differensialproblemer på de to første etappene så var det ingenting som kunne stoppe nordmannen fra flyten han bygde seg opp etter den famøse fredagen med tre punkteringer på tre etapper. I løpet av dagen var han 22 sekunder raskere enn Greensmith, og seieren var på mange måter i trygge hender. Det ble forøvrig en tredjeplass på Power Stage, bak Lauri Joona og Adrien Fourmaux, så det ble også ett bonuspoeng til i mesterskapet der.

– Dette er spesiell! Dette er veldig spesiell. Etter fredag så alt helt mørkt ut, så vi bestemte oss for at vi ikke hadde noe å tape, så vi ga f*** og kjørte på. Vi kjørte så raskt vi kunne i hver eneste sving gjennom hele løpet. Vi byttet bakdiff på siste service nå og var helt på grensen ved å klare det, men dere (mekanikerne, journ.anm.) er helt utrolige, sa en svært lykkelig Mikkelsen etter målgang.

Og med erkerival Yohan Rossel på en tredjeplass, så styrker Mikkelsen sjansene sine i WRC 2-mesterskapet sammenlagt, selv om Rossel ett løp mer å gå på. Nordmannen har gjort det klinkende klart at han kun kjører de seks tellende løpene, og ikke har budsjett til et ekstra syvende løp som gir større spillerom hvor hvilke seks løp som kan telle.

I toppklassen var det en potensiell spenning om andreplassen mellom Elfyn Evnas og Dani Sordo, men førstnevnte knep den med 4,2 sekunders margin. Kalle Rovanperä sikret en overlegen totalseier med over halvannet minutt å gå på til sin teamkamerat, etter at Thierry Neuville måtte bryte lørdag og Sebastien Ogier tapte mange minutter på grunn av tekniske problemer og påfølgende tidsstraff.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS