Det var et løp å glemme for Kevin Magnussen etter at han traff barrieren mot slutten av årets tredje Grand Prix-løp.

Tilskuer skadet under Australia Grand Prix

Baneinvasjonen som skjedde like etter løpsavslutningen er ikke det eneste sikkerhetsbruddet fra årets Australia Grand Prix.

Publisert

FORMEL 1: Da Kevin Magnussen var borti murveggen mot slutten av forrige helgs Grand Prix-løp, ble en tilskuer skadet av vrakrestene fra danskens bil.

FORMEL 1: Da Kevin Magnussen var borti murveggen mot slutten av forrige helgs Grand Prix-løp, ble en tilskuer skadet av vrakrestene fra danskens bil.

— En av våre ingeniører så da det skjedde og det kunne se ut som at like etter at hjulet traff, så ble en karbonbit fra hjulnavet skutt 20 meter i luften, og traff armen til en mann på motsatt side av gjerdet, sier Australia Grand Prix-sjef Andrew Westacott til The Age.

Karbonbiten skal ha gitt et kutt i armen til tilskueren som også fikk bistand av ambulansetjeneste etter hendelsen. Dessverre fikk ikke mannen beholdt biten som kuttet han da en annen tilskuer tok biten med seg selv.

— Det ser ut til at dette er en «freak» engangshendelse, for man kan ikke ha 20 meter høye sikkerhetsgjerder. Men det jeg kan si er at gjerdene våre er konsekvente med andre sikkerhetsgjerder rundt verden, og følger også FIA-standarden, fastslår Westacott.

Mannen som ble truffet er senere blitt navngitt som Will Sweet etter et radiointervju med 3AW. Han stod ved siden av sin forlovede da Magnussen traff barrieren.

— Armen min dekte til nakken min, men hvis den hadde truffet min forlovede, så hadde den gått rett i hodet hennes. Jeg innså hvor stor og tung den var. Deler av navet var avrevet og ganske skarp. Hadde den truffet meg på en annen måte kunne det ha blitt forferdelig, forteller han.

Forrige gang noen ble alvorlig skadet under Grand Prix-løpet i Melbourne var da en banefunksjonær omkom i 2001 etter å ha blitt truffet av hjulet på bilen til Jacques Villeneuve etter et sammenstøt med Ralf Schumacher.

Den Australske Grand Prix-komiteen har også blitt bedt av Formel 1 om å gjennomføre en etterforskning som følge av baneinvasjonen som hendte kort tid etter løpsavslutningen.

Powered by Labrador CMS