Bare et par mil unna hjemstedet, i nabokommunen Sør-Odal, ble hengeren funnet forlatt i et skogholt. Historien som pappa Jan Røkland fikk servert var mildt sagt oppsiktsvekkende.
Bare et par mil unna hjemstedet, i nabokommunen Sør-Odal, ble hengeren funnet forlatt i et skogholt. Historien som pappa Jan Røkland fikk servert var mildt sagt oppsiktsvekkende.

Steve Røklands rallybil er funnet og kommet til rette:

– Tyvene fikk nok sjokk da de åpnet hengeren

Etter en ukes jakt og bekymring kan rallyfører Steve Røkland endelig puste lettet ut.

Publisert

RALLY: Lørdag ble nemlig rallybilen hans, en Peugoet 208 R2, funnet sammen med hengeren som ble stjålet for en uke siden. Foruten oppbrutte låser ser hengeren ut til å være i god stand, og bilen skal også framstå som mer eller mindre helt urørt.

RALLY: Lørdag ble nemlig rallybilen hans, en Peugoet 208 R2, funnet sammen med hengeren som ble stjålet for en uke siden. Foruten oppbrutte låser ser hengeren ut til å være i god stand, og bilen skal også framstå som mer eller mindre helt urørt.

– Jeg kan ikke si hvor glad jeg er, for alle delinger og spredning om at dette har vært borte, som gjør at det kommer til rette igjen. Det har vært en hard uke med leiting og tenking, tips og så videre, og endelig er den funnet igjen etter en uke borte fra oss! Tusen takk til alle som har hjulpet til, skriver Steve Røkland på sin Facebook-profil.

Føler han snakket med tyven selv

Etter en massiv jakt med etterlysninger på sosiale medier og etterhvert en heftig dusørsum for tips, så klokket det inn en telefon til Jan Røkland, faren til Steve. Selv mistenker pappa Røkland at det var «tjuvraden sjøl» som ringte, men han fikk servert en litt annen historie først, ifølge Jan.

Jan Røkland.
Jan Røkland.

– Slik jeg ser det kan det ikke være noe annet enn «tjuvraden» jeg har snakket med. Han sa dog til meg at han ringte på vegne av en venn av seg, som hadde kjøpt tilhengeren av en annen person. Og han visste at tilhengeren var stjålet. Greia er at etter at de hadde knekt opp låsen på skapet, så fikk de litt sjokk. For der stod det en rallybil. Da skjønte dem, sa han, at det var bilen som var heftig etterlyst på internett, forklarer Jan om historien han ble servert.

Derfra og ut skal ikke tyven eller tyvene ha turt å gjøre noe mer med hengeren. Skiltet var fjernet, og de lot hengeren stå igjen der de hadde kjøpt den.

– Det er i alle fall det dem hevder, sier Jan.

Funnet i nabokommunen

Hengeren ble funnet mellom småstedene Slåstad og Oppstad i nabokommunen Sør-Odal. Med andre ord var bilen aldri langt unna. Foruten en knekt lås har Røkland inntrykk av at alt annet, fortrinnsvis rallybilen, er urørt.

– Den må være det. Den står stroppet akkurat på samme måte som vi bruker å gjøre det. Så den har ikke vært av tilhengeren slik jeg ser det, sier far Røkland.

Fordi mistanken er så stor at han har hatt med tyven direkte å gjøre, eller i det minste noen med svært tett tilknytning til de kriminelle, så ligger etterforskningen nå hos politiet - og det framstår svært lite uaktuelt at den utlovte dusøren det er annonsert om skal utbetales.

– Jeg regner med at politiet faktisk etterforsker dette videre for å få tatt dem. Nå har de telefonnummeret til han som ringte meg, så de finner fort ut om han har vært i området forrige fredag.

Parc Fermé har forsøkt å komme i kontakt med politiet, men det er kun operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt som er tilgjengelige lørdag kveld. Operasjonsleder hadde ingen informasjon om saken og henviste til Kongsvinger politistasjon over helgen.

Steve Røkland.
Steve Røkland.

Tusenvis av delinger

Det er altså Steves far som har håndtert selve hentingen av bilen. Selv var ikke Steve hjemme da meldingen om bilen kom. Men han sier følgende til Parc Fermé om at «godbilen», som han omtalte den som, nå er tilbake i trygge hender.

– Det er helt utrolig det her. Jeg hadde hele tiden et lite håp og en følelse på at den var i området. For en uke siden felte jeg noen tårer fordi jeg var redd alt var borte for godt, for man blir glad i en bil man har hatt i ni år. Og så fort det har vært en skogbrann har jeg tenkt at nå har de satt fyr på den. Det har vært mange sene kvelder med leting den siste uka, hvor vi faktisk også har vært på leit i området hvor bilen til slutt ble funnet også, sier Steve selv til Parc Fermé.

Pappa Jan poengterer også at han i løpet av den siste uka jevnlig har passert bare 50 meter unna der bilen til slutt ble funnet. Selv fikk Røkland også kjenne på at folk virkelig har vært «på alerten». Etter tusenvis av delinger og en sak som har ligget langt framme i pannebrasken på både publikum og politi.

– Jeg må takke alle som har delt innlegg, kommet med tips om hva vi kan gjøre og så videre. Det har vært så mange meldinger og telefoner denne uken. Bare ti minutter etter at «fattern» og en kompis hadde hentet bilen, så fikk jeg telefon fra noen som hadde sett bilen og hengeren. Så folk har virkelig fulgt med, sier 31-åringen evig takknemlig.

Håper spleisen blir stoppet

Gjennom uka ble det opprettet en Spleis-innsamling for å dekke opp dusøren som ble utlovet dersom det førte til funn av bilen. Totalt er det kommet inn litt over 13.000 kroner. Selv om midler alltid er kjærkommet for marginale norske budsjett, så er Røkland veldig klar på hva som skal skje med pengene.

– Jeg vet ikke hvordan det er om de får tilbake automatisk siden spleisen vil bli stoppet nå, men jeg ønsker at alle skal få tilbake det de har lagt i spleisen, slår Røkland fast.

Powered by Labrador CMS