Ole Christian Veiby, her fra Rally Elverum.

Veiby ladet opp til Rally Sweden med overlegen seier

Ole Christian Veiby var allerede denne helgen på plass i Sverige for å forberede seg til neste ukes Rally Sweden.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Veiby har denne helgen kjørt Rally Lima, som er en del av svenske mesterskapet. Etter å blant annet ha slitt med dårlig sikt grunnet manglende varme i frontruta på den tredje etappen endte det likevel med seier i fire av seks enkeltetapper og følgelig totalseier 57 sekunder foran svenske Patrik Flodin.

Forøvrig er det en helnorsk duo som stiller opp i WRC 2 neste helg, ettersom at Torstein Eriksen kommer inn som Veibys kartleser. Eriksen har i utgangspunktet kjørt sammen med Andreas Mikkelsen, men når Mikkelsen sto uten en klar satsing var det åpent for at Veiby kunne benytte seg av Eriksens tjenester i mellomtiden.

Årets reguleringer legger opp til lite testing mellom VM-rundene, men det er ingenting som hindrer WRC-førerne i å gjøre som Veiby og delta i nasjonale runder mellom slagene. Den muligheten har flere benyttet seg av i forkant av årets andre VM-runde.

M-Sports Ott Tänak varmer opp på hjemmebane i Otepää, og leder i skrivende stund med over to minutter før den siste etappen er kjørt. Ikke langt unna har både Toyotas Takamo Katsuta og Hyundais Esapekka Lappi kjørt i finske Rally Kupio.

Begge kjempet lenge om seieren i Finland, men etter at Katsuta krasjet og måtte bryte løpet på etappe fem og Lappi kjørte av veien og tapte 11 minutter på etappe syv, ble det til slutt seier til finske Jari Huttunen.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS