Max McRae.

Tredje generasjon McRae med full satsing på Rally-EM

Det er få andre etternavn enn McRae som er mer ensbetydende med rally, og nå føres arven videre.

Publisert

RALLY: For de som er spesielt interesserte så er ikke Max McRae nødvendigvis noe nytt navn. Men nå er det klart at den 18-årige skotten, som har vokst opp i Australia, bringer navnet videre.

RALLY: For de som er spesielt interesserte så er ikke Max McRae nødvendigvis noe nytt navn. Men nå er det klart at den 18-årige skotten, som har vokst opp i Australia, bringer navnet videre.

Max er nemlig nevøen til rallylegenden Colin McRae, verdensmesteren fra 1995, som tragisk omkom i en helikopterulykke 15. september 2007, kun 39 år gammel. Colins bror Alister (52) kjørte selv flere sesonger i Rally-VM, dog kom an aldri på samme nivå som sin storebror, men har vært aktiv siden og i 2011 ble han blant annet asiatisk mester i rally.

Deres far igjen, Jimmy McRae (79), har selv vært en aktiv rallyfører i mange år med fem britiske gullmedaljer fra 80-tallet, sølvmedalje i Rally-EM med 17 enkeltseire og har selv flere deltakelser i Rally-VM, fortrinnsvis på hjemmebane i forbindelse med Rally Wales. I nyere tidhar han fortsatt vært en aktiv fører i historisk klasse i Storbritannia, og nå tar altså hans barnebarn, Alisters sønn og Colins nevø arven videre.

Det vil si, Max har allerede rukket å få 22 løp på baken, fortrinnsvis i det australske mesterskapet der han gjorde sin debut i 2020. Men nå er det klart at han skal satse på europamesterskapet i rally, i juniorklassen hvor det kjøres med Rally4-biler. Dette blir det første mesterskapet av internasjonalt format for tredje generasjon McRae.

– Junior-EM er det perfekte steget for meg. Det har vært fantastisk å kjøre i Australia de site par årene, men jeg er klar over at jeg må komme meg over til Europa, og det er det denne sesongen nå handler om, sier Max McRae.

Powered by Labrador CMS