Tommel opp for ny pallplass.

Viktig pallplass på Spa for Stenshorne

Martinius Stenshorne sanket en god dose poeng når han måtte, og han vil med det lede mesterskapet etter helgen uansett hva som skjer i lørdagens andre løp.

Publisert

RACING: Etter at torsdagens kvalifisering gjorde utgangspunktet i lørdagens løp svært krevende for Martinius Stenshorne var det viktig for unggutten å sanke poeng i fredagens løp, hvor han startet fra tredje startposisjon. 

17-åringen hadde ikke den beste starten, men han klarte likevel å holde fast på sin tredjeposisjon foran Andrea Kimi Antonelli som i tillegg til å jage nordmannen i mesterskapet også lå hakk i hæl på banen. Utover i løpet ble Stenshorne presset av Antonelli ved en rekke anledninger, men Prema-føreren slet med å komme seg forbi nordmannen.

Ikke lenge før løpsslutt måtte sikkerhetsbilen ut for andre gang i løpet, noe som førte til at løpet ble restartet en siste gang med kun en runde igjen å kjøre. Stenshorne holdt nok en gang fast på sin tredjeplass, og den beholdt han helt frem til han krysset mållinjen for siste gang. Seieren gikk til Prema-fører Rafael Camara foran Stenshornes teamkamerat Tim Tramnitz.

Med tanke på mesterskapet var det viktig for Stenshorne å ikke tape poeng til Antonelli i dagens løp. Det medfører at den italienske Mercedes-junioren som er nummer to i mesterskapet ikke kan ta over ledelsen i morgendagens løp uansett om han skulle ta sin første FRECA-seier og Stenshorne skulle havne utenfor poengene, noe som med 28. startposisjon som utgangspunkt ikke er et usannsynlig scenario for nordmannen. Før helgens siste løp leder Stenshorne nå mesterskapet med 114 poeng, og han leder nå over Antonelli, Tramnitz og Haverkort med henholdsvis 30, 34 og 46 poeng. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS