Det har vært god grunn til å juble for Martinius Stenshorne denne helgen.
Det har vært god grunn til å juble for Martinius Stenshorne denne helgen.

Stenshorne holder beina på jorda etter superhelgen

Martinius Stenshorne leverte virkelig varene på Hungaroring denne helgen, men unggutten fremstår fortsatt like avslappet.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Martinius Stenshorne imponerte stort under helgens tredje runde i Formula Regional Europa. Etter to løp på Hungaroring er fasiten to seire og 50 av 50 mulige poeng i lomma. Hokksund-gutten ser selv på egen løpshelg som nesten helt perfekt. 

RACING: Martinius Stenshorne imponerte stort under helgens tredje runde i Formula Regional Europa. Etter to løp på Hungaroring er fasiten to seire og 50 av 50 mulige poeng i lomma. Hokksund-gutten ser selv på egen løpshelg som nesten helt perfekt. 

– Jeg var litt heldig i det første løpet etter en dårlig start, men så hadde jo Antonelli problemer. Utenom det har det nesten vært en helt perfekt helg, forteller Stenshorne til Parc Fermé ikke lenge etter målgang.

17-åringen fikk en drømmestart på sesongen med pole og seier i åpningsløpet på Imola, før han ble nummer to dagen etter. Under den påfølgende løpshelgen i Barcelona møtte han på større utfordringer, spesielt med kvalifiseringstempoet, og han måtte nøye seg med seg en 8. og en 12. plass fra Spania. Da smakte det naturligvis godt å så til de grader slå tilbake denne helgen. 

– Det var veldig gøy å ha en så bra helg etter Barcelona som var ganske vanskelig, sier den sindige unggutten.

Der kvalifiseringene var et problem i Barcelona hadde Stenshorne et helt annet tempo denne helgen. Lørdag ble det pole position, og søndag ble han raskest i sin gruppe. Stort sett er det den raskeste i gruppa som kjører sist som kaprer pole position grunnet bedre baneforhold, og ettersom Stenshorne kjørte i den første gruppa søndag var andre startspor på mange måter det beste han kunne håpe på. 

Og søndag var andre startspor et godt nok utgangspunkt til å sikre ledelsen i første sving. Den ledelsen holdt han fast på helt frem til målflagget kom ut til tross for at han ble utfordret med hele fire rullende omstarter etter gjentagende hendelser som krevde at sikkerhetsbilen måtte ut å samle opp feltet. 

– Det var ganske mange krasjer i dag og flere safetycar-restarter, men det gikk ganske fint. Jeg prøver å starte tidlig fordi det er så mye «dirty air», og det gikk ganske bra å få en luke før start/mål-sletta. Da var de ikke nærme nok til å komme forbi, forteller Stenshorne om de mange omstartene.

I mesterskapet leder nå Stenshorne med 29 poeng, og han har dermed litt pusterom i ledelsen etter at det kun var Antonelli blant de nærmeste rivalene tok poeng i søndagens løp. Skal vi tro 17-åringen selv er likevel ikke mesterskapet noe han bryr seg nevneverdig mye om på nåværende tidspunkt.

– De nærmeste rivalene hadde ikke en veldig bra helg denne gangen. Teamkompisen min (Tim Tramnitz jour. amn.) krasja jo med en annen mesterskapsrival, Haverkort, så jeg var kanskje litt heldig med det. Jeg gjorde bare det jeg kunne for å få ledelsen i begge løpa, og da kom jo poengene da. Men jeg ser ikke så veldig mye på mesterskapet akkurat nå. Jeg fokuserer på løp for løp også kan vi heller se på mesterskapet litt lenger ut i sesongen, forteller Stenshorne som fortsatt er langt unna å fly opp i skyene etter en dominerende helg på Hungaroring. 

Powered by Labrador CMS