Akropolis Rally, shakedown: Mads og Oliver på topp blant Rally2-bilene – overlegen maktdemonstrasjon i WRC av Kalle

Publisert
Mads Østberg. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)
Mads Østberg. (Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

RALLY: Ny VM-runde står på dagsorden når Akropolis Rally i Hellas gjøre comeback i Rally-VM siden 2013, og under gjennomkjøringene har det vært mildt sagt klinete og gjørmete forhold inn mot den greske VM-runden. Som vanlig var det duket for shakedown torsdag formiddag, og der var det mye å sperre øynene opp for.

I WRC 2 er det tre førere med norsk blod til start. Både WRC 2-leder Andreas Mikkelsen, erkerival Mads Østberg og kometen Oliver Solberg er alle på plass for måle krefter mot flere av de andre beste i klassen, og på oppvarmingen var det Østberg som var raskest av førerne i Rally2-biler. Citroën-føreren klokket seg inn 2,1 sekunder foran Solberg som satte nest raskeste tid i klassen. Mikkelsen, som nå tester ut britiske Elliot Edmondson som kartleser denne helgen, måtte nøye seg med en fjerdetid, 4,6 sekunder bak Østberg. Skoda-føreren kjørte forøvrig kun én gjennomkjøring.

Blant WRC-bilene ble det en sjokkåpning for Kalle Rovanperä som var soleklart raskest på den aller første gjennomkjøringen. Den unge Toyota-føreren var hele seks sekunder raskere enn Thierry Neuville som nest bestemann på første gjennomkjøring. Denne tiden stod seg også ut shakedown som bestetid, mens Neuville kom seg ned 2,7 sekunder bak Rovanperä som nest beste notering. Ott Tänak tok tredjetiden, halvsekundet bak sin teamkollega i Hyundai.

Powered by Labrador CMS