Alfa Romeos nye fører Guanyu Zhou tester deres C39 under testen i Abi Dhabi etter sesongslutt, hvor de primært testet de nye Pirelli-dekkene. Bilen derimot blir helt annerledes.

Alfa Romeo lanserer ikke bilen sin før etter den første testen

Alfa Romeo vil ikke vise sin bil før dagen etter at de første testdagene – 27. februar.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Onsdag ble det klart at Alfa Romeo ikke vil vise sin C42 før dagen etter at de tre første dagene er gjennomført. Det betyr imidlertid ikke at bilen ikke vil være til stede på test, men at den ikke vil få sitt ferdige livery før alt er klart.

Det skal som kjent være to tester før årets sesong, den første går atlså i Barcelona, mens den andre kjøres i Bahrain helgen før sesongstart.

Det er en litt uvanlig løsning å vise en bil etter at den har vært brukt tre dager i testing, men Alfa Romeo har altså valgt denne løsningen for sin C42.

Selv om teamet fortsatt bærer Alfa Romeo-navnet, er det fortsatt Sauber som står bak utvikling og design.

Det var forventet at årets bil ville hete C40 – ettersom Sauber hoppet over C40 i fjor, og gikk rett fra C39 til C41. Forklaringen var at C40 var reservert for den bilen som skulle være den første i den nye æraen med biler – men denne prosessen ble jo forsinket som følge av pandemien.

I praksis er årets C42 i prinsippet den samme bilen som var planlagt som C40, men teamet har tydeligvis ombestemt seg og gått videre til C42.

For den som lurer Cen kommer fra Peter Saubers kone, Christiane.

Powered by Labrador CMS