Bakkeløp-NM fra Hunderfossen fra en tidligere sesong.

Avlyser sesongstarten i Bakkeløp-NM

For få påmeldte deltakere, spesielt i den nye klasseinndelingen, gjør at arrangøren ikke har noe annet valg.

Publisert Sist oppdatert

BAKKELØP: Denne helgen skulle første og andre NM-runde i bakkeløp blitt kjørt ved Olympiaparken ved Hunderfossen hvor den kjente bob- og akebakken ligger. Men for første gang siden 2018 blir nå en NM-runde i bakkeløp avlyst.

Årsaken er for lav deltakelse innen påmeldingsfristen utløp. Fram til midnatt mandag hadde kun 31 biler meldt seg på. Kun NM-klassen for tohjulsdrevne rallybiler hadde et tilfredsstillende antall påmeldte med 12 biler.

I Supernasjonal-klassene har rallycrosseksjonen denne sesongen slått sammen volumklassene slik at disse skilles nå kun ved over eller under to-liter. Det betyr at rallycrossens klasse 1 og 2 går som klasse 1 i bakkeløp, mens rallycrossens klasse 3 og 4 blir til klasse to. Med henholdsvis tre og seks påmeldte i disse klassene var tallet naturlig nok altfor lavt til at en NM-runde kan holdes.

Klassen for firehjulsdrevne rally- og rallycrossbiler delte heller ikke mer enn seks biler, mens gjesteklassene fra de historiske klassene i rally og rallycross, samt RCN, totalt talte fire biler.

– Arrangør jobber nå mot 23.-24. september og de to planlagte rundene den helgen. Deltagelsen i de forskjellige klassene (og totalt) den helgen vil avgjøre hva som skjer i fremtiden med tanke på NM og NC-status for bakkeløp. Rallycrosseksjonen berømmer NMK Sør-Gudbrandsdal for deres utrettelige arbeid for bakkeløp, og har full forståelse for at det ikke lot seg gjennomføre med så få påmeldte, skriver seksjonen på bilsportforbundets nettsider.

Bakkeløp-NM har ved flere tidligere anledninger balansert på en knivsegg om hvorvidt det er interesse og deltakelse nok til at forbundet ønsker å avvikle dette som et norgesmesterskap. Men vi må tilbake til 2018 sist vi fant en avlysning. Det året ble hele norgesmesterskapet skrotet.

I 2015 ble to av tre løpshelger avlyst, mens Supernasjonal klasse 1 og 2, samt firehjulsdrevne rally- og rallycrossbiler mistet hver sin tellende NM-runde i 2016 grunnet lav deltakelse.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS