I juni blir Andreas Bakkerud og kjæresten Mette Maren Bøe foreldre for første gang til en liten jente. Den gledelige nyheten delte han selvfølgelig på klassisk energisk Bakkerud-vis i sosiale medier torsdag kveld.

Andreas Bakkerud blir pappa i sommer:

– Barnet får ikke lov til å holde på med motorsport

Det er med skrekkblandet fryd at Andreas Bakkerud stålsetter seg for å få livet sitt snudd på hodet om drøye to måneder.

Publisert

RALLYCROSS: Torsdag kveld hadde Norges største rallycrossprofil, Andreas Bakkerud, store nyheter å komme med. Til sommeren venter han og kjæresten Mette Bøe sitt første barn sammen. Andreas bekrefter at det blir en datter.

RALLYCROSS: Torsdag kveld hadde Norges største rallycrossprofil, Andreas Bakkerud, store nyheter å komme med. Til sommeren venter han og kjæresten Mette Bøe sitt første barn sammen. Andreas bekrefter at det blir en datter.

– Jeg gleder meg, men kjenner at det blir litt skremmende fordi jeg vet det blir en stor endring i livet, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé kort tid etter at han slapp nyheten.

Termin rett før sesongstart

Han er kjent som en sprudlende og fargerik profil i sporten, og aldri har vært redd for å by på seg selv. Lekenheten han har tatt med seg verden rundt er noe han naturlig nok gleder seg til å dele sammen med sin kommende datter.

– Jeg tror jeg blir en far, det er rart å si far altså, men som er et JA-menneske og har vanskelig for å si nei. Jeg tror også jeg kan være «gøysig» og kan finne på mye lek. Jeg er jo evig ung og kan lett leke med selv, konstaterer han.

Termindatoen er satt til 4. juni. Selv om Bakkerud ikke har annonsert sine videre planer så ligger det i luften at han fortsetter i Nitro-sirkuset i USA, der han nylig sikret sølvmedaljen i en sesong som er blitt fordelt over to kalenderår.

Forbud mot motorsport

Selv om han planlegger å fortsette karrieren som før, så er han godt inntilt på at fødselen vil være en livsdefinerende hendelse som det er vanskelig å forutse hvordan vil påvirke hans sportslige karriere i framtiden.

– Terminen er cirka ti dager før første løpet i Nitro. Jeg håper Mette popper før den tiden, men det kommer jo til å gjøre endringer i livet mitt. Jeg ønsker å fortsette på samme måte som før, men jeg er jo også realist og vet det blir forandringer.

– Hva slags erfaring har du med babyer fra før?

– Jeg har veldig lite erfaring. Min søster har et barn på tre år nå, og jeg har vært relativt nære han, men jeg har enda ikke byttet en bleie.

– Hvordan stiller du til deg om datteren din eventuelt skulle få samme interesse for motorsport som deg?

– Hun blir et barn som ikke får lov til å holde på med motorsport!, slår han tydelig fast.

Ken Block fikk vite det først

For ettertiden var det også under spesielle omstendigheter at han mottok nyheten om at kjæresten var gravid. Bergenseren befant seg nemlig på andre siden av kloden.

– Jeg var faktisk i USA på ferie med Ken Block og familien hans da Mette ringte på FaceTime og sa hun var gravid. Jeg ble veldig overrasket, men siden jeg ikke var hjemme med Mette, så føltes det ikke helt ekte i starten, innrømmer 31-åringen.

I utgangspunktet en nyhet han på et så tidlig stadie ville holde for seg selv. Pokerfjeset holdt han i fem minutter.

– Ken så det var noe nytt uten at jeg sa noe. Han bare «Andreas, what's going on?». Han var den første jeg delte nyheten med, og han ble veldig glad. Han ble overrasket som de fleste andre. For folk tror jeg fortsatt ser på meg som en «tjuagutt» (betegnelse på ung røvergutt fra Bergen, journ.anm). fra Bergen, og plutselig dropper jeg dene nyheten, forteller Bakkerud.

I dag blir det derfor ekstra emosjonelle følelser rundt bergenserens førstefødte og hvordan nyheten rundt dette ble formidlet.

Som kjent døde Ken Block 3. januar i år i en snøscooterulykke. Selv om han altså var den aller første som fikk vite om familieforøkelsen, så vil en av Andreas Bakkeruds aller næreste venner og støttespillere fra bilsporten aldri få treffe datteren hans.

Powered by Labrador CMS