Ken Block var en svært populær mann uansett hvilket miljø han vanket i. Her fra VM-runden på Hockenheim i 2016 hvor han tok karrierens siste pallplass på dette nivået.

Så stor var Ken Block i internasjonal motorsport

Hvis popularitet kan måles i antall følgere på sosiale medier, så er det kun et fåtall av de største Formel 1-stjernene som er større enn Ken Block.

Publisert

RALLY/RALLYCROSS: Tirsdag våknet vi opp til forferdelige nyheter fra USA hvor den amerikanske superstjernen innenfor bilsporten, Ken Block, hadde omkommet i en snøscooterulykke. Han ble bare 55 år gammel og etterlater seg kona Lucy og tre barn.

RALLY/RALLYCROSS: Tirsdag våknet vi opp til forferdelige nyheter fra USA hvor den amerikanske superstjernen innenfor bilsporten, Ken Block, hadde omkommet i en snøscooterulykke. Han ble bare 55 år gammel og etterlater seg kona Lucy og tre barn.

På sosiale medier har vi de siste dagene også kunne se at han har tilbrakt romjuls- og nyttårstiden utendørs sammen med familie og venner i både CanAm-doninger så vel snøscooter. Nylig hadde han lagt tilrette en egen tilnærmet aktivitetspark inne på sin nye ranch i Utah, og det var også her det skulle gå galt for den svært populære 55-åringen.

Det har ikke stått stille på sosiale medier gjennom tirsdagen med bilder, meldinger og hyllester til Ken Block fra kjente og kjære bilsportprofiler og institusjoner. Alt fra toppførere i Formel 1, Rally-VM og andre store grener og mesterskap - til blant annet også norske utøvere og norske bilsporttilhengere som hadde Ken Block som en av sine store idoler, uansett nivå. Disse markeringene illustrerer med andre ord hvilken posisjon Block hadde i det internasjonale bilsportmiljøet.

Selv om han ikke var en mann av de store gullmedaljene og mesterskapstitlene, så ble han en folkekjær profil gjennom sine uttallige stunts med bil - fortrinnsvis med sitt suksessrike Gymkhana-konsept som har høstet flerfoldige millioner visninger på YouTube i mer enn ti år (se spillelisten for samtlige Gymkhana-versjoner lenger ned).

Han viste rattkunst av dimensjoner parallelt med at han stilte opp i de største mesterskapene innenfor både rally og rallycross, og her i Norge er han mest kjent for å ha tatt Andreas Bakkerud under vingene, så vel som sitt nære vennskap med Petter og Oliver Solberg over mange år. Hvem glemmer vel ikke videoen fra Petters verksted i Torsby i 2011, med en sjenert Oliver som prøver å flukte fra Blocks oppmerksomhet.

Og målt i stjernestatus basert på følgere i sosiale medier, som er den moderne måten å måle «hvor stor» en profil er, så er det liten tvil om at Block er helt der oppe. Og langt over våre egne fra Norge.

Målt i Facebook-følgere er han større enn de største Formel 1-førerne, han er størst på TikTok, og har også solide følgertall på Instagram og Twitter.

Dette er fire sosiale medie-plattformer med litt ulik tilnærming og målgruppe. Facebook er blitt en plattform for den litt mer eldre generasjon over ungdom og yngre voksne. Instagram har tatt for seg et enda bredere publikum fra eldre ungdom, yngre voksne og etterhvert også en større andel godt voksne.

Twitter har alltid vært plattformen for de spesielt interesserte og aldri hatt tilsvarende rekkevidde som Facebook og Instagram, mens TikTok per i dag er den siste og mest moderne sosial medier-plattformen som har de desidert yngste følgerskarene.

I tabellen under kan du se hvilke følgertall som ulike utvalgte store internasjonale bilsportutøvere har, samt de vi kategoriserer som de største profilene fra norsk bilsport. Ved å trykke på de ulike plattformene i det blå feltet vil listen sorteres etter gitte sosiale medier-plattform.

Powered by Labrador CMS