Carlos Sainz fikk god tid til å bli husvarm i sin SF-23. Spanjolen rundet Bahrain-banen 70 ganger i løpet av morgenpasset.

Blått ble til rødt da Ferrari toppet listene

Dag to av årets vintertest i Bahrain gikk som smurt uten stopp for noen av teamene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Årets biler virker å være i god form, og ingen team viste tegn til å slite med holdbarheten gjennom de litt over fire timene som ble kjørt på morgenkvisten.

Kun ti førere satt rundetider i dagens første sesjon og på toppen av listene var det ikke lengre en rød okse, men heller en rød bil. Carlos Sainz ledet stort sett hele dagen og rakk å fullføre 70 runder på Bahrain-banen. Bak fulgte nykommer Logan Sargeant bare 63-tusendeler bak spanjolen.

Nederst til tross for flest runder

Mannen med flest runder på morgenen var Yuki Tsunoda som logget 86 runder i sin AlphaTauri. Han etterlater bilen til sin lagkamerat Nyck de Vries som skal få æren av å kjøre ettermiddagspasset.

En annen Red Bull-bil som ikke kjørte like mange runder var rattet av Sergio Perez. Til tross for litt problemer med gulvet tidlig i passet, rakk mexicaneren å kjøre 76 runder.

Risikofylt prøvestart

Litt dramatikk fikk vi riktignok servert på slutten av sesjonen. Da førerne kjørte opp på startplaten klar for prøvestarting, slo FIA på lysanlegget vanligvis brukt for løpsstartene. Av de oppstilt var det kun Sainz, Kevin Magnussen og Lewis Hamilton som reagerte da lysene ble skrudd av.

Bilen foran Sainz, rattet av Lando Norris, gjorde seg klar for en prøvestart mer lik det man ellers ser en Grand Prix-helg og ventet på at Magnussen skulle kjøre. Heldigvis rakk Sainz å reagere i tide for å unngå et sammenstøt mellom Ferrarien og McLarenen.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS