Dennis Hauger under pressekonferansen i Oslo forrige uke.

Dennis fikk vite først i media om neste års reservestatus i Formel 1

Red Bulls seniorrådgiver Dr. Helmut Marko avslører at Dennis Hauger rykker opp i hierarkiet, men de skal ikke ha diskutert dette selv seg i mellom enda.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Lørdag ble det kjent at brasilianske Enzo Fittpaldi blir en del av Red Bulls juniorstall neste sesong. 21-åringen har 1,5 sesong hver i Formel 3 og Formel 2 de siste tre sesongene, og har gull fra italiensk Formel 4 i 2018 og sølv i Formula Regional Europe som de største mesterskapsbragdene i sin formelbilkarriere.

FORMEL 1: Lørdag ble det kjent at brasilianske Enzo Fittpaldi blir en del av Red Bulls juniorstall neste sesong. 21-åringen har 1,5 sesong hver i Formel 3 og Formel 2 de siste tre sesongene, og har gull fra italiensk Formel 4 i 2018 og sølv i Formula Regional Europe som de største mesterskapsbragdene i sin formelbilkarriere.

Dette ble blant annet omtalt av Autosport, som regnes som den største og mest troverdige bilsportmediet i internasjonal skala.

I samme artikkel ble det også klart at Liam Lawson tar steget videre til Super Formula i Japan, et velkjent mellomledd mellom Formel 2 og Formel 1, og at han fortsetter som reservefører i Formel 1 slik han har hatt status som i år.

To eller tre reserver

Men for norske fans ble øynene sperret ytterligere opp i det neste avsnittet. For der konstaterer Dr. Helmut Marko, sportslig seniorrådgiver i Red Bull og mannen som overordnet har kontrollen på juniorstallen, at Hauger også får status som rerservefører til Formel 1 neste sesong.

– Vi har flere reserveførere. En annen vil bli Hauger, det er det som er bestemt så langt. Så får vi se hvordan det går i starten av sesongen. Det vil bli noen kollisjoner, men blant våre unge fører vil det være to eller tre, sier Marko til Autosport.

Dennis Hauger har hatt noen få oppturer, men ellers svært mange nedturer, i sin første Formel 2-sesong sammen med Prema. Nedturene har resultert i at 19-åringen bytter til MP Motorsport til neste sesong, samme team som årets mester Felipe Drugovich har kjørt for, og etter det Parc Fermé erfarer skal Hauger ta over både bil og ingeniører etter Drugovich.

Dennis Hauger har rapportert tett til Dr. Helmut Marko i alle sine år som Red Bull-junior. Her fra Formel 4-seieren på Hockenheim i 2019.

Møte i Abu Dhabi

I tillegg har Hauger også levert en særdeles tilfredsstillende innsats i Formel 1-simulatoren til Red Bull denne sesongen, slik Parc Fermé har forstått det. Noe av dette kan derfor ligge til grunn for at Marko varsler at Hauger vil få denne statusen neste sesong, årets resultater og fortsatt uavklart støtte for neste år til tross.

Samtidig er det ingenting som tyder på at Hauger skal kjøre den såkalte young driver-testen etter finaleløpet i Abu Dhabi om en drøy uke, selv om nordmannen har lisenspoeng nok per i dag.

Hauger-manager Harald Huysman ble noe overrasket da han leste uttalelse fra Marko i Autosport. De har nemlig ikke selv fått høre noe om denne rollen internt, ifølge Huysman.

– Dennis har ikke fått noe informasjon om det selv, men han skal i møte med Helmut i Abu Dhabi. Han får vite mer der, skriver Huysman i en SMS til Parc Fermé.

– Så det du ser er at det var først nå i Autosport dere hørte om dette?

– Ja, svarer Huysman.

Powered by Labrador CMS