Atle Gulbrandsen, Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad fortsetter som før som fast førerkvartett i teamet.

Det helnorske Audi-teamet er tilbake på Nürburgring etter to års ufrivillig pause

Pandemien satte en stopper for hele konseptet bak Møller Bil Motorsport, men i 2022 er det lysere tider i vente.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det godt etablerte norske teamet Møller Bil Motorsport lot seg påvirke knallhardt av koronapandemien da den slo inn over både bilsporten og verdenssamfunnet forøvrig i mars 2020. Raskt ble det tydelig at det neppe kom til å bli kjøring med det første mens både smittefare, strenge reiserestriksjoner og ellers lav terskel for karantene var det som preget alt som hadde med utenlandsturer å gjøre.

Pausen fra 2020 ble forlenget til å vare selv gjennom hele 2021-sesongen selv om ting begynte å løsne mer med både karanteneregler og vaksinasjonsgrad. Men torsdag, lillejulaften, kunne teamet melde at de er tilbake på gamle trakter igjen fra og med neste sesong.

Marius Misfjord, teamsjef i Møller Bil Motorsport.

Planlegger fem løp

– Så lenge smittesituasjonen har vært usikker har vi valgt å holde oss hjemme, men nå planlegger vi å kjøre igjen kommende sesong. Vi tror situasjonen rundt både smitte, vaksinedekning og reiserestriksjoner vil gjøre et «comeback» mulig for oss i 2022, sier teamsjef Marius Misfjord i en pressemelding.

Møller Bil Motorsport stiller med sin faste førerkvartett som de har hatt over mange år nå, anført av Nürburgring-veteranen Håkon Schjærin, Formel 1-kommentator og NBF-sportssjef Atle Gulbrandsen og ikke minst den yngre duoen Kenneth Østvold og Anders Lindstad. Sistnevnte har fungert som førstereserve ved løp hvor tre førere kjører, og har ellers vært fast i 6-timersløpet hvor samtlige fire kjører.

De fortsetter med bilen de har benyttet siden 2017, en Audi RS3 LMS, som kjøres i TCR-klassen. Teamet har valgt seg ut fem løp, i tillegg til den offisielle testen før sesongstart. Løpene de skal delta i kjøres 9. april, 23. april, 25. juni, 8. oktober og 22. oktober.

Det blir fjerde sesongen at teamet benytter seg av deres Audi RS3 LMS i TCR-klassen.

Gjesteturene veier tungt

En del av Møller Bil Motorsports viktigste premisser med denne satsingen har vært turene til Nürburgring som blir arrangert for ansatte som gjennom jobben får bli med med som eksklusive gjester med på løpene. Og det er nettopp dette som primært har stoppet kjøringen, fordi det ikke har latt seg gjøre under koronarestriksjonene.

Derfor er all kjøring blitt lagt på is til at det er forsvarlig å reise til utlandet med større grupper uten at dette skal bære med seg en vesentlig risiko for smitte eller karantene forøvrig ved hjemreise.

– Det har vært to lange år på sidelinjen, så nå håper vi at vi kommer i gang igjen til våren. Vårt konsept med at vi tar med ansatte fra både Møller Bil og samarbeidspartnere på tur har vært en kjempesuksess siden vi startet teamet i 2008, og det har vært savnet i vårt konsern de to siste årene, sier Misfjord.

Powered by Labrador CMS