Espen Isaksætre i ensom majestet på vei mot sin første EM-seier i rallycross.

Emosjonell Espen-seier og sensasjonell Steinsholt-suksess

De to første finalene i Höljes endte med full pott til Norge, like følelsesladd som sensasjonelt.

Publisert

RALLYCROSS: Det ble mildt sagt en pangstart på finalene i «The Magic Weekend» i Höljes hvor RX3 og RX2e var først ut blant finalene. Og med nordmenn i begge finaler, og flerfoldige vinnerkandidater attpåtil.

RALLYCROSS: Det ble mildt sagt en pangstart på finalene i «The Magic Weekend» i Höljes hvor RX3 og RX2e var først ut blant finalene. Og med nordmenn i begge finaler, og flerfoldige vinnerkandidater attpåtil.

En som har hatt mye fokus på å ta sin første seier er solungen Espen Isaksætre, som i år har leid seg inn i det klart mest suverene teamet innenfor kategorien, tyske Volland Racing, med sine smått beryktede og ikke direkte ukontroversielle Audi S1-biler på repertoaret.

Isaksætre hadde tre strake heatseire, og selv om han ikke gikk til topps i den fjerde omgangen så toppet han listene før semifinalene og hadde beste startspor i sin finale. Men en ørliten feil i velodromen slapp han João Ribeiro forbi seg og måtte nøye seg med andreplass i semifinalen og andre rekke i finalen.

Etterpå hadde Larvik-svogerne Martin Kjær og Jens Hvaal en interessant duell seg imellom, som endte med at Kjær lurte som gjedda i sivet og snek til seg semifinaleseieren på siste runde foran Hvaal der de begge tok rotta på en av forhåndsfavorittene, Nils Volland.

Svært emosjonelle scener for Espen Isaksætre etter mål.

Brøt sammen etter mål

I finalen var det plankekjøring for Isaksætre , mens Kjær ble stående med en dårlig start på en svært glatte førsterekka på startplata. Isaksætre kunne med det kontrollere inn karrierens aller første EM-seier, mens Hvaal på sin side også fikk knivet til seg en tredjeplass, hans andre pallplass i EM-karrieren. Kjær endte dessverre sist i finalen etter å ha kommet skjevt ut første runden.

Og det var svært, svært følelsesladd da Isaksætre skulle sette ord på sin aller første EM-seier, hvor hele familien og sponsorgruppen ble løftet fram i en ultraspontan takketale.

– Vi har jobbet så hardt for dette i 15 år. Dette er første løpet med denne bilen på regn. Det er så spesielt. Jeg kan ikke tro det, sa en svært emosjonell Isaksætre før han nærmest brøt sammen på nytt.

– Jeg har vært her siden jeg var 3-4 år gammel. Og det å vinne her. Ta sin første seier i EM her. Det er helt utrolig, fortsatte Isaksætre, til stor jubel blant folkemengden av tilskuerne som trosset regnet for å overvære de første finalene.

Stjal seieren på siste runde

Og fra følelsesladd til smått sjokk og sensasjon. For to uker siden opplevde Ole Henry Steinsholt karrierens kanskje tøffeste internasjonale løp, på hjemmebane på Lånkebanen attpåtil, der det aller meste gikk mot ham gjennom helgen.

I Höljes skulle derimot alt stemme. Med gode omganger innledningsvis sikret han seg første rad i semifinalen, og der berget han også en andreplass og andre rekke i finalen. Men Larvik-gutten fikk ikke den beste starten, tok alternativsporet i første runde - men ble her liggende bak Isak Sjökvist.

Ole Henry Steinsholt.

Lite tydet på noe toppresultat for Steinsholt, men etterhvert var en tredjeplass innenfor rekkevidde. Men med en halv runde igjen var unggutten på rett sted til rett tid.

For med Nils Andersson i ledelse ut av alternativsporet på siste runde, så skled svensken ut i den påfølgende høyresvingen hvor han åpnet føra for både Viktor Vranckx og Steinsholt. Nordmanenn lå på innersvingen, Vranckx i midten og Andersson helt ytterst, der et sammenstøt førte til at svensken snurret.

Steinsholt smatt forbi og hadde plutselig ledelsen og sin første RX2e-seier i sin hule hånd. Og med en halv runde igjen klarte han å berge dette, der han bare ristet på hodet og ikke helt skjønte hva som hadde skjedd da han passerte målflagget som førstemann i finalen.

– Vi fant farten denne helgen! Jeg hadde en dårlig start i finalen og holdt bare hodet kaldt. Det er den villeste finalen jeg har kjørt og endelig fungerte det! Jeg vet at alt kan skje i rallycross, spesielt i disse forholdene, sa en smått forvirret Steinsholt rett etter mål.

Parc Fermé kommer tilbake med mer fra finalene i toppklassene i EM og VM, samt flere bilder og intervjuer fra Höljes senere fra helgen.

Powered by Labrador CMS