Alf Marius Loe Sandberg er en av svært mange faste innslag i årets NM-sesong i baneracing. Til sesongstarten stiller det et enormt startfelt med god dekning i alle tellende NM-klasser.

Enormt startfelt i sesongåpningen – hele 170 påmeldte førere til Racing-NM

Sjekk hvem som er klare til start når NM-sesongen innledes på Vålerbanen førstkommende helg.

Publisert Sist oppdatert

RACING: At norsk racing er i vinden er det liten tvil om, og de siste årene har deltakerantallet stabilt bare vokst og vokst. Med flere NM-klasser å ta av for å skape best mulig dekning for bilene som står rundt omkring, så har også bredden blitt stor i de aller fleste klasser.

Med ni NM-klasser betyr hele 170 startende et snitt på nesten 19 biler per klasse. Formel Basic og Formel Ford, som samkjører i NM, har laveste antallet med ti biler, mens GT5 som vanlig er størst med hele 43 biler til start.

Racingen i Norge favner om et bredt spekter av bilsportutøvere. Enten det være seg «gentlemenførere» med massive og motorsterke biler, entusiastene som har tatt vare på biler av høy historisk verdi eller unge og fremadstormende utøvere som bruker racingen til å utvikle seg som sjåfører og som et potensielt springbrett til en videre lovende karriere.

Det er også verdt å nevne av det er 12 kvinner blant de 170 påmeldte. Prosentvis fortsatt nokså lavt tall, men like fullt er det flere av disse som kan være å regne med helt i toppen i sine klasser.

Ingen nevnt - ingen glemt, sjekk den fullstendige startlista under til helgens sesongstart i Racing-NM på Vålerbanen.

Powered by Labrador CMS