F1: Nytt land på Formel 1-kalenderen denne høsten

Publisert

FORMEL 1: Liberty og FIA har bekreftet at Qatar fyller den ledige plassen på årets kalender og sørger for at vi får 22 løp denne sesongen. Qatar har skrevet en 10-årskontrakt som strekker seg fra 2023, men får altså en gjesteopptreden allerede i året sesong.

Losail International Circuit er godt kjent for de som følger MotoGP der de har arrangert løp siden 2004 – men tar altså nå også plass på F1-kalenderen.

For andre år på rad ble Australia Grand Prix avlyst, og da Japan også forsvant ut har vært jobbet med flere alternative erstatninger denne sesongen.

Qatar blir en del av en trippelheader med Mexico og Brasil før sesongen avsluttes med tidenes første løp i Saudi Arabia og sesongfinalen i Abu Dhabi.

I pressemeldingen fra F1 sies det at et sterkt Qatar vil være til god hjelp for Formel 1 og at det er derfor man også har tegnet en lengere avtale. Landet skal jo også arrangere VM i fotball neste år, et mesterskap som har vært under tøff kritikk blant annet for arbeidsforholdene for de som har bygget anleggene.

Powered by Labrador CMS