F3: Dennis gikk «all in» - men sesongavslutning ble spolert i et skandinavisk sammenstøt

Publisert
Dennis Hauger, her i kamp med Oliver Rasmussen som skulle vise seg å bli svært skjebnessvanger. (Foto: Red Bull Content Pool)
Dennis Hauger, her i kamp med Oliver Rasmussen som skulle vise seg å bli svært skjebnessvanger. (Foto: Red Bull Content Pool)

FORMEL 3: Søndag morgen skulle årets Formel 3-sesong avsluttes, og Dennis Hauger kunne i utgangspunktet kjøre med relativt senkede skuldre etter at mesterskapstittelen ble sikret allerede etter det første løpet fredag. Likevel ville nordmannen gi noe tilbake til sitt team, Prema, ved å bidra til å sikre gullet også for teamene.

Prema var godt truet av Trident, som hadde okkupert første rekke på griden med Jack Doohan i pole position og Clement Novalak ved sin side. Hauger stod derimot nede på en niende startposisjon etter en nokså middels kvalifisering, og verre var det for teamkollegaene som ikke maktet mer enn 14. og 15. startposisjon i henholdsvis Arthur Leclerc og Olli Caldwell.

Det var lite hjelp å få, og Hauger fikk beskjed om at han kunne satse alt uten å frykte for kostnadene ved eventuelle skader. Og løpet startet tilsynelatende kaotisk, hvor Hauger i løpet av én runde gikk fra en midlertidig femteplass til å havne nede på niendeplass igjen etter mange omrokeringer og tett fight med mange andre utøvere som også skulle klemme ut det siste lille for sesongen.

Og midt i kaoset endte Hauger opp med å bli påkjørt av danske Oliver Rasmussen, som senere fikk en ti-sekunders straff av dommerne for hendelsen. Dette hjalp dog ikke Hauger, som fikk på nye dekk og fikk satt raskeste runde for å frata Trident-teamet i alle fall to ekstrapoeng.

Men det var forgjeves, selv om Arthur Leclerc og Olli Caldwell begge kjørte seg opp til poeng. Det var ikke nok, for Trident kunne juble for å ta teammesterskapet da de gjaldt som mest, dog etter meget intens kjemping mellom Doohan og Novalak. Førstnevnte fikk beskjed om å slippe forbi teamkameraten som hadde et tydelig høyere tempo på banen, men australieren nektet å høre på teamet sitt - og sikret seieren - selv om det var med en tydelig bismak hos teamledelsen etter all risiko som ble forårsaket gjennom løpet.

Powered by Labrador CMS