F3: Gedigen fiasko i kvalifiseringen for Dennis og resten av teamet

Publisert
Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)
Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)

FORMEL 3: Hele 2021-sesongen har vært en eneste medvind for Dennis Hauger, men under åpningdagen på Spa-Francorchamps fikk han et enormt slag i trynet som vil påvirke ham resten av helgen. Selv om det ble en middels 13. tid på treningen, så var det med en viss forventning at dette skulle bedres betraktelig til kvalifseringen.

Men det skulle altså gå verre. Erkerival Jack Doohan og hans Trident-team valgte å gå ut på banen med en gang før regnet ankom i store mengder, og det skulle vise seg å være et sjakktrekk - for hans første tid skulle vise seg å bli pole position-tiden. Franske Victor Martins tok andretiden, syv tideler bak Doohan, mens Alexander Smolyar fulgte ytterligere syv hundredeler bak Martins.

Både Hauger og hans teamkamerater i Prema slet voldsomt under kvalifiseringen, og det var aldri noen tegn til at Hauger skulle hevde seg blant de beste og kjempe om beste startposisjon og fire ekstrapoeng. Med kun en 14. tid før siste forsøk, så lå 18-åringen an til å forbedre seg noe. Men Tijmen van der Helm fikk stopp på sin bil på den siste runden, noe som framkalte rødflagg. Dermed ble 14. tiden stående for Hauger, som kan være meget skjebnesvanger for resten av helgen.

Det betyr nemlig at han må starte fra 14. startposisjon i både det første og det siste løpet, mens resultatet fra det første løpet avgjør startposisjonene til det andre løpet, med omvendt rekkefølge blant de 12 beste.

Powered by Labrador CMS