Andreas Mikkelsen, her fra fjorårets Rally Sverige.
Andreas Mikkelsen, her fra fjorårets Rally Sverige.

Mikkelsen usikker på hvor mange VM-løp det blir denne sesongen:

– Får se om vi klarer å få til noen flere løp

Andreas Mikkelsen er klar for de to kommende VM-rundene i Skodas nye Rally2-bil. Hvor mange flere runder det blir etter det er fortsatt usikkert.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Andreas Mikkelsen så ut til å være på vei mot et VM-sete i Hyundai i fjor høst, men så ble det stille fra teamets side. Da hadde tiden gått, og Skodas kundeteam i WRC 2 Toksport hadde allerede fylt sine faste plasser for årets sesong.

RALLY: Andreas Mikkelsen så ut til å være på vei mot et VM-sete i Hyundai i fjor høst, men så ble det stille fra teamets side. Da hadde tiden gått, og Skodas kundeteam i WRC 2 Toksport hadde allerede fylt sine faste plasser for årets sesong.

Likevel har Mikkelsen etterhvert skrapet sammen en WRC 2-satsing også denne sesongen. Selv om han fortsatt skal sitte bak rattet på en Skoda og at det fortsatt er Toksport-teamet som drifter den bilen var Mikkelsen avhengig av å gå på sponsorjakt for første gang på mange år for å sikre årets program.

– Det har egentlig gått greit det. Man skulle selvfølgelig hatt større budsjett for å kunne kjøre hele mesterskapet, men vi har flere gode samarbeidspartnere, forteller Mikkelsen til Parc Fermé dagen før det braker løs i Portugal.

Usikre planer ut sesongen

Men noen full sesong ble det altså ikke denne gangen for mannen som vant både WRC 2 og Rally-EM sammenlagt i 2021, og som ifølge seg selv hadde en enda bedre sesong i fjor rent prestasjonsmessig selv om det ikke ble en ny WRC 2-seier.

Den seiersmuligheten ble i stor grad spolert av to brutte løp i Portugal og på Sardinia, og Mikkelsen vil denne sesongen få gode muligheter til å revansjere seg i begge løpene de neste ukene. Etter at han har deltatt i disse to løpene som utgjør den femte og sjette runden i mesterskapet er det foreløpig ikke lagt noen plan for hvor mange flere løp nordmannen vil stille til start i.

– At vi klarte å snekre sammen hvertfall det her og Sardinina er veldig moro, også får vi se om vi klarer å få til noen flere løp utover - men det er ikke i orden enda, forteller han.

Mikkelsen har tidligere uttalt til Parc Fermé at han vil plukke ut de løpene med høyest konkurranse, men hvilke løp det blir utover Portugal og Sardinia er altså fortsatt usikkert.

Går for seier i returen

Men nå er han altså klar for årets første løp på dette nivået etter at han hittil denne sesongen har tatt med seg en tredjeplass i Qatar International Rally og en andreplass i Rally Azorene.

– Jeg føler at det er lenge siden jeg har kjørt løp i WRC 2 nå og at det blir deilig å komme i gang igjen. Portugal er et løp vi liker godt og jeg vil si at følelsen er god etter testingen.

Nå vil Mikkelsen vise seg frem i returen til mesterskapet, og revansjere fjorårets utgave av løpet i Portugal da han ledet løpet før han måtte bryte.

– Vi kommer hit for å fighte i toppen og å prøve å vinne løpet, det er absolutt det vi sikter oss inn på, slår han fast.

Og en av utfordrerne i kampen om seier er det nærmeste vi kommer en landsmann i feltet: Oliver Solberg. Mikkelsen forventer sterk konkurranse både fra Solberg og flere andre av de totalt 43 førerne som stiller til start i klassen denne helgen.

– Oliver har kjørt veldig fort i år, så det blir en spennende fight ikke bare med han men med veldig mange. Jeg tror det er mange som kan være med å kjempe i toppen, og det blir et enormt startfelt denne gangen, så det blir kult.

Powered by Labrador CMS