Russland Grand Prix er blitt arrangert i Sotsji hvert år siden 2014 men er uvisst om vil bli arrangert i år grunnet den pågående konflikten i Ukraina.

Formel 1 vil droppe Russland GP etter invasjonen av Ukraina

Russland GP som skulle vært avholdt senere i høst lever en usikker fremtid i dag etter den russiske invasjonen av Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det melder Formel 1 selv i sine sosiale medier fredag ettermiddag. Det som ville vært årets 17. Formel 1-runde var umiddelbart offer for diskusjoner da det ble kjent at russiske tropper hadde tatt seg inn i nabolandet Ukraina.

Max Verstappen og Sebastian Vettel var noen av førerne som tidlig meldte at de ville boikottet løpet i Russland skulle det gått som planlagt.

– Formel 1 besøker land i hele verden med positive utsikter om å bringe folk og land sammen. Vi ser på utviklingen i Ukraina med sorg og sjokk og håper på en rask og fredfull beslutning på den nåværende situasjonen. Torsdag kveld diskuterte Formel 1 og FIA sammen med lagene hva salgs posisjon sporten vår har, og konklusjonen er, inkludert synet til alle relevante interessenter, at det er umulig å arrangere Russland Grand Prix i de nåværende omstendighetene, skriver Formel 1 i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS