IndyCar-teamet MSR ville hyre inn Mercedes sine Formel E-førere for en test for enkelt og greit å sjekke tilstanden på bilen.

Formel E-duoen til Mercedes imponerte i IndyCar-test

Publisert

INDYCAR: Regjerende verdensmester i Formel E, Nyck De Vries og hans lagkamerat i Mercedes, Stoffel Vandoorne imponerte i sin første IndyCar test på Sebring banen i Florida mandag. Det var De Vries som toppet rundt den 2,7 kilometer lange test-banen med en rundetid på 52.552.

Duoen fra Mercedes sitt Formel E-team var heller ikke de eneste førerne til stede denne dagen. Williams' testsjåfør Jack Aitken og ny-signerte Callum Illot var også til stede som, etter at han nå har skrevet fulltidskontrakt med Junocs Hollinger for neste års IndyCar sesong.

Testen tjente to formål; som en evalueringstest for IndyCar, og en teknisk test for blant annet Meyer Shank Racing som disponerte bil for anledningen, i tillegg til at McLaren Arrow også stilte en bil til disposijon.

Teamsjefen for MSR, Michael Shank, var svært imponert over den unge nederlenderen.

– Det var veldig imponerende. Tilbakemeldingene hans var veldig gode, og det er lett å se at han har vært del av svært profesjonelle organisasjoner de siste fire-fem årene. Han har mye selvtillit og forstår godt terminologien som vi bruker, og bare kjører på, sa han ifølge Autosport.

De Vries, som var antatt å være en av mulige førere for Williams før det ble kjent Alex Albon ble signert, kommer til å kjøre enda en sesong for Mercedes i Formel E før fabrikanten trekker seg etter 2022-sesongen.

Det er derfor ikke utenkelig at både han og Vandoorne kan være aktuelle kandidater for 2023 sesongen i IndyCar.

Powered by Labrador CMS