Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen kan juble for seier sammen med teamet. Foran fra venstre: Svein Kopland, Magnar Røren og Per Larsen.

Rally Larvik:

Frank Tore dediserer NM-tittelen til det norske rallymiljøet

Frank Tore Larsen vant lørdagens Rally Larvik og ble med det Norgesmester for tredje år på rad.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Denne helgen var Rally Larvik tilbake på NM-programmet for første gang siden 2009. Løpet er sesongens andre og siste som foregår på asfalt, og i motsetning til hva som var tilfellet i Rally Grimstad var det ikke en eneste regnsky å spore i horisonten. 

RALLY: Denne helgen var Rally Larvik tilbake på NM-programmet for første gang siden 2009. Løpet er sesongens andre og siste som foregår på asfalt, og i motsetning til hva som var tilfellet i Rally Grimstad var det ikke en eneste regnsky å spore i horisonten. 

For et par uker siden overrasket Frank Tore Larsen mange da han var tilbake på startstreken i NM etter den voldsomme krasjen i Rally-EM tidligere i sommer. Han har tidligere fortalt om hvor overveldende den enorme støtten han fikk var, og i dag ble comebacket markert med seier. 

Takker det norske rallymiljøet

I Grimstad var det Ole Christian Veiby som vant løpet foran Larsen, noe som gjorde at det kunne ligge an til en intens duell om NM-gulet. Men denne helgen kjører Veiby sesongfinalen i RallyX på Höljes, og han stilte dermed ikke til start. Med seier til Larsen er nå gapet mellom de to så stort at Larsen ble kåret til Norgesmester allerede før årets siste runde. 

Frank Tore Larsen i aksjon under SS7. Den nyoppbygde bilen har fungert strålende i de to NM-rundene som har gått.

– Det var ganske utrolig for å være helt ærlig. En ting er jo på en måte prestasjonen i dag men det største her er jo det at vi i det hele tatt er tilbake på startstreken etter den krasjen i sommer, og all den støtten vi for det første har fått som gjorde at vi kunne stille igjen og også nummer to den innsatsen som har blitt lagt ned av hele teamet med å bygge opp en helt ny bil på under en uke, forteller Frank Tore Larsen til Parc Fermé etter målgang i Larvik.

Og ikke bare har bilen blitt bygd opp igjen på svært kort tid, den har nå også fullført to NM-runder uten at et eneste problem har oppstått. Det har gitt Frank Tore den tryggheten han trenger for å gi full gass på asfalten.

– Jeg synes vi har kjørt på likt tempo som et vi ville gjort visst hele NM-feltet var her og at det var en fight, så akkurat det synes jeg vi er ganske flinke til, å ikke slippe oss ned selv om ledelsen øker. Det tror jeg er en styrke vi har, sier han.

Etter den omfattende støtten han mottok er Frank Tore nå klar på at NM-gullet tilhører langt flere enn han selv - det dediseres til det norske rallymiljøet.

– Den støtten vi har fått er ikke fra et par enkeltpersoner, det er mange hundre som har vært med og støtta oss og de kommer hovedsaklig fra rallymiljøet i Norge, så jeg vil jo si at den seieren her er for rallymiljøet og det samholdet vi har her. Jeg føler at det NM-gullet her er mer enn bare en sportslig prestasjon av oss, dette er et samhold og egentlig ganske utrolig.

Slik har han unngått å la seg påvirke av kjempekrasjen

En så stor krasj som det Larsen opplevde i sommer har for mange større kosekvenser enn et brutt løp og en kostbar oppbygning. Man kan bli redd for å kjøre like fort igjen, men 33-åringen har jobbet bevisst for at ikke krasjen skal begrense han. 

Årets norgesmester i rally, Frank Tore Larsen.

– Jeg har en del verktøy jeg kan bruke for å ikke la den sette seg, og det føler jeg fungerer så kun fokus på kjørig og det jeg kan gjøre noe med her i dag, forteller han.

Helt konkret har han unngått å se krasjen selv, noe han mener gjør at hendelsen kun blir et svakt minne.

– Jeg har ikke sett noen ting fra det, jeg har ikke sett krasjen, så det eneste minnet jeg har av det var at det skjedde, og det skjer jo på to-tre sekunder. Også vet jeg godt hva konsekvensen var og jeg vet hvorfor det skjedde, men utover det har jeg hverken sett inboard eller av krasjen så da blir det på en måte et veldig svakt minne som du egentlig ikke husker så da setter det seg ikke så veldig. 

– Det var en god måned der jeg måtte være forsiktig inne på Facebook, men må begynner det å roe seg!

Parc Fermé kommer tilbake med mer fra Rally Larvik

Powered by Labrador CMS